visit-ostergotland

Aktuellt i Östergötland

Ta del av det senaste från Östergötlands alla hörn.

 • Inspireras av resebloggaren Annika - upptäck Östergötland med kollektivtrafiken

  När våren var som vackras och maj visade sig från sin bästa sida återvände resebloggaren Annika på resfredag.se till Östergötland. Med sig tog hon hela familjen och färdsättet denna gång var tåg och buss. Häng med och inspireras.
  Aktuellt
 • Kulturguidningar i Östergötland sommaren 2024

  Nu startar Östergötlands museums kulturguidningar. Ta chansen att lära dig mer om olika platsers kulturhistoria och samtidigt se naturen runtom i Östergötland.
  Aktuellt
 • Stora turismpriset 2024

  Hjälp oss utse årets kandidat som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen i Östergötland.
  Aktuellt
 • På roadtrip vid Sommen i södra Östergötland

  I södra Östergötland långt ifrån slätten vi så ofta förknippar landskapet med hittar vi sjön Sommen. Följ med Visit Östergötlands reporter på en tur längs med delar sjön en sensommarlördag. Sommen delar vi broderligt med Småland men vi passar här på att besöka lite olika utflytksmål på den Östgötska sidan.
  Aktuellt
 • Tur och retur till vår natur -
  ta kollektivtrafiken till vandringen

  Upptäck naturen i Östergötland med hjälp av Östgötatrafiken i vår och sommar. Just nu hittar du flera tips på härliga vandringar du kan ta dig till med hjälp av kollektivtrafiken i Östergötland.
  Aktuellt
 • Van Gogh Alive till Linköping

  Van Gogh Alive är en multisensorisk upplevelse som ger besökarna en unik chans att utforska den världskända konstnären Vincent van Goghs verk på ett helt nytt sätt.
  Aktuellt
 • Från strand till strand - från Ellen Key till Borghamn

  På var sin sida om Omberg ligger strand och strand. Ellen Keys Strand och Borghamns strand. Två mycket speciella platser i Östergötland.
  Aktuellt
 • Möt Daniella Lubkowitz, skaparen bakom våra nya illustrationer

  Att teckna bilderna över Östergötland och landskapets alla delar, att få fram storslagenheten i vår natur. Att locka fler personer till landskapet som har så många olika möjligheter och delar. Lite av allt och något för alla. Det uppdraget föll för en tid sedan på en ung tjej från Borensberg.
  Aktuellt
 • 100 år av handväskor på Östergötlands museum

  Grace Kelly, Jaqueline Kennedy Onassis och Lady Diana i Östergötland? Ja nästan. Den 17 februari är det Sverigepremiär för utställningen Carry Me - 100 år av handväskor på Östergötlands museum i Linköping. Och i den visas unika originalväskor, vissa med koppling till just Grace Kelly, Jaqueline Kennedy Onassis och Lady Diana.
  Aktuellt
 • Östergötland - i böckernas värld

  Östergötland måste upplevas och det går att uppleva på plats liksom i böckernas värld. Många olika böcker och litterära verk utspelar sig i Östergötland. Kanske kan någon av dem inspirera till nästa utflykt? Låt oss tipsa om ett gäng olika böcker i olika gengrer. Och om vi missat någon, ta inte illa upp. Detta är bara ett axplock.
  Aktuellt
 • Dryckeslandskapet Östergötland

  Runt om i vårt Östergötland tillverkas dryck av högsta kvalité och av olika slag. Allt från den helt utan alkohol till motsatsen. Alltifrån den baserad på bär och druvor till malt och humle. Får vi inspirera till utflykter med besök på Östergötlands musterier, destillerier, vingårdar och bryggerier.
  Aktuellt
 • Historien om Sveriges Östergötland

  SVT:s stora satsning Historien om Sverige är en berättelsen om vårt land - från istiden till våra dagar. I tio delar och med hjälp av 300 experter får vi se rekonstruktioner av viktiga händelser och skeenden i vårt land och Östergötland har en självklar del.
  Aktuellt
 • Höstlov i Östergötland

  Höstlovet ska spenderas i Östergötland. Här finns något för alla oavsett om du är familj med små eller stora barn, eller utan barn men för vuxna med barnasinnet i behåll.
  Aktuellt
 • Borkhult Lapphem blir Östergötlands kandidat till Stora Turismpriset 2023

  Ett kulturhus på landet, en plats för mat, musik, konst och skratt.
  Aktuellt
 • Välkommen till äventyrliga Östergötland

  Letar du efter äventyr? Då har du kommit rätt. Här i Östergötland hittar du äventyr oavsett om du är ute efter höga höjder, vida vatten eller mysterier. Vad blir du mest sugen på att boka?
  Aktuellt
 • Allemansrätten - naturens vett och etikett

  Föreställ dig att du öppnar brevlådan och där hittar du en inbjudan, en alldeles speciell sådan. Du är inbjuden till Noblemiddagen. Vad är det första du gör? Kanske funderar du på vad du ska ha på dig? Men sedan är det nog sannolikt att du börjar fundera på vett och etikett. Vilken gaffel ska du börja med och när får man sätta sig till bords, frågorna är många. Men vet du vad? Varje gång du vistas ute i naturen kan du se det som just den där inbjudan. Men här stavas den Allemansrätten. Allemansrätten är naturens inbjudan till Nobelfesten - dags att börja spana vad som gäller kring vett och etikett i naturen.
  Aktuellt
 • Östergötlands museum är Årets museum 2023

  Östergötlands museum har utsetts till Årets museum 2023. Nu på lördag 29 april firas vinsten med fri entré och extrainsatta programpunkter på museet i Linköping.
  Aktuellt
 • Udda utflykter - lyfter upplevelser i Sveriges periferi

  Det finns ett mycket populärt konto i sociala medier där vi inte sällan hittar platser i Östergötland som även den mest bereste östgötaresenären inte hade koll på. Vi pratar om kontot Udda utflykter som lyfter utflyktsmål i Sveriges periferi. De där mindre kända urflyktsmålen. Fram till nu då. Visit Östergötlands flygande reporter fick en pratstund med Björn Granstrand som är mannen bakom kontot och självklart tipsar han om sina favoriter i Östergötland.
  Aktuellt
 • "Coola pinnar" - kampanj våren 2023

  Coola pinnar och häftiga pölar ska locka barnfamiljer till Östergötland.
  Aktuellt
 • Ta en tur längs Kinda kanal som resebloggaren Annika

  I höstas besökte resebloggaren Annika på Resfredag Östergötland och denna gången var det området runt Kinda kanal hon djupdykte i tillsammans med familjen. Första stopp blev Gamla Linköping innan de tog de sig vidare söderut.
  Aktuellt
 • Ny karta över Östergötland ute nu

  Nu finns det en ny karta över Östergötland för kostnadsfri beställning hos TB-shopen.
  Aktuellt
 • Attraktivitetsmätning

  Under hösten genomfördes en undersökning för både besökare och invånare i syfte att undersöka vad svenskarna förknippar med Östergötland, hur reklam från Östergötland har mottagits och hur invånarna själva upplever turismen på sin plats.
  Aktuellt
 • Nytt deckarhus börjar ta form i Gamla Linköping

  Lagom till sportlovet slås dörrarna upp till Östergötlands och Linköpings sprillans nya besöksmål - LasseMajas Deckarhus i Gamla Linköping.
  Aktuellt
 • Handla lokalt under granen och få två klappar i en

  Två klappar i en. En till den du handlar och en till dig. Ja faktiskt. Om du väljer att åka på roadtrip och dessutom handla lokalt i en av länets butiker blir upplevelsen din klapp och den du handlar någon annans. Låt oss berätta om fyra mysiga stopp och lista ännu fler i vår lokala klapplista.
  Aktuellt
 • Spöklika Östergötland - vågar du?

  Det händer spännande saker i Östergötland. Samtidigt som löven ändrar färg och faller plockar vi fram de allra kusligaste historierna och väcker de mest spöklika platserna till liv. Mörkt och mystiskt är temat för dagens östgötatips. Blandad kompott av både höstlovsevenemang och upplevelser du kan uppleva även övriga veckor under hösten. Den gemensamma nämnaren? Spöken, mord och mörka historier.
  Aktuellt
 • Rekord för antalet övernattningar i regionen

  Antalet gästnätter på kommersiella turistboenden uppgick till omkring en miljon i Östergötland under juni, juli och augusti. Det visar ny statistik från Tillväxtverket.
  Aktuellt
 • Höstmys i Östergötland

  Förgyll hösten med en övernattning på ett av Östergötlands mysiga hotell.
  Aktuellt
 • Stora Turismpriset 2022

  Naturlogi blir Östergötlands kandidat till Stora Turismpriset 2022.
  Aktuellt
 • Nya klimatsmarta vandringspaket i Linköping

  Efterfrågan på hållbara naturupplevelser inom besöksnäringen är stark. Därför lanserar Visit Linköping & Co klimatsmarta vandringspaket i samarbete med Östgötatrafiken och de centralt belägna hotellen i Linköping.
  Aktuellt
 • Med hjärtat i bygden – Lapphem håller Borkhult levande

  Vägarna som bär till den lilla orten Borkhult i Åtvidabergs kommun är vägar jag inte längre trodde fanns. Det är klassiska småvägar som rundar varje stenbumling. Landskapet som susar förbi är bedårande vackert och orört.
  Vi är på väg till Lapphem, det lilla pensionatet vid bygatans slut i Borkhult.
  Aktuellt
 • Är hela Östergötland hemsökt?

  Den frågan ställer sig Erik Ekstrand när han på uppdrag av Visit Sweden för kampanjen "Cover Sweden" besöker platserna som pryder några av de mest ikoniska skivomslagen i svensk historia.
  Aktuellt
 • Bo på slott i Östergötland

  Vill du bo lite mer kungligt när du besöker Östergötland? Då har du faktiskt flera olika alternativ.
  Aktuellt
 • Upplev Omberg på dina villkor

  Omberg - berget. Östergötlands tak. Men faktiskt inte den högsta punkten i landskapet, den ligger i Ydre kommun och heter Stenabohöjden. Omberg kan upplevas på många olika sätt och du ska göra upplevelsen till din egen.
  Aktuellt
 • Vandringspaket – vi testar på att vandra med guldkant

  Jag skulle kalla det för vandringens glamping, det går alldeles utmärkt att klara sig utan och bara vandra men det blir lite lyxigare. Jag pratar om vandringspaket. Vi har testat på vandringspaket på Villa Baro i Åtvidaberg.
  Aktuellt
 • Kampanjen "Väsen i ögonvrån"

  Förra våren samlades en brokig skara mystiska troll och väsen i en skog i krokarna för inspelning av kampanjen "Väsen i ögonvrån". Kampanjen pågick under våren 2022 och är en del i marknadsföringskonceptet "Östergötland måste upplevas".
  Aktuellt
 • Kampanjfilmer nominerade till Guldägget

  I år är Region Östergötland och Markus Reklam nominerade i kategorin "Kortare Filmer" med de tre kampanjfilmerna "Prinsen", "Upplevelseöverföringen" och "Bilresan" som är en del av marknadsföringskonceptet "Östergötland måste upplevas".
  Aktuellt
 • LasseMajas Deckarhus till Linköping

  Nu är det klart att LasseMajas deckarhus öppnar i Gamla Linköping i början av 2023. 
  Aktuellt
 • Ovanliga museum i Östergötland

  Spara och pricka av under sommarens besök i Östergötland.
  Aktuellt
 •  I Den Heliga Birgittas fotspår genom Östergötland

  Kanske tänker du spontant att det är Birgittaleden vi ska gå när vi ska följa Den Heliga Birgittas fotspår genom Östergötland. Jag förstår att det är lätt till hands att göra det. Men en sak kan vi vara ganska säkra på, och det är att om det är någonstans hon troligen inte satt sin fot så är det just på den.
  Aktuellt
 • Båtluffa i Östergötland

  Båtluff i Grekland har du kanske hört talas om, men vad sägs om att båtluffa i Östergötland? Med hjälp av sommarens nya båt som trafikerar Linköping - Berg kan du ta dig hela vägen från Rimforsa till Motala med båt och flera härliga stopp på vägen.
  Aktuellt
 • Östgötaskärgården, en typisk sommarplats i vårvinterskrud

  De snirkliga vägarna ut emot kusten ligger i stort sett öde denna söndag i februari. Bofasta vi ser längs med vägarna ler lika delar glatt som förvånat när de ser en bil de inte känner igen. De undrar troligen vad vi gör där just då. Det gör inte jag. Vi är på väg mot Östgötaskärgården. Vi ska uppleva den som aldrig förr.
  Aktuellt
 • Skalmans Flygskola, årets nyhet på Kolmården

  Skalman älskar att uppfinna och han har byggt en bil som inte bara kan köra, den kan flyga också!
  Aktuellt
 • Östgötamat, vägen till den regionala maten

  Genom märkningen Östgötamat hittar du vägen till restauranger och gårdsbutiker som erbjuder regional mat. Passa på att njuta av östgötska specialiteter och bygdens härliga råvaror.
  Aktuellt
 • Ny båtlinje knyter samman Linköping och Göta kanal

  21 maj går premiärturen från Linköping city till Bergs Slussar vid Göta kanal. Turerna med M/S Stockholm beräknas ta omkring 75 minuter inklusive en slussning i Nykvarns sluss i Kinda kanal.
  Aktuellt
Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier