visit-ostergotland

Aktuellt i Östergötland

Ta del av det senaste från Östergötlands alla hörn.

 • Aktuellt

  Borkhult Lapphem blir Östergötlands kandidat till Stora Turismpriset 2023

  Ett kulturhus på landet, en plats för mat, musik, konst och skratt.
 • Aktuellt

  Framgångsfrukost, för företag inom besöksnäringen

  Denna gång fokuserar vi på möjligheterna inom cykelturism.
 • Aktuellt

  Välkommen till äventyrliga Östergötland

  Letar du efter äventyr? Då har du kommit rätt. Här i Östergötland hittar du äventyr oavsett om du är ute efter höga höjder, vida vatten eller mysterier. Vad blir du mest sugen på att boka?
 • Aktuellt

  4 tips på sommarcafé i Östergötland

  Det finns ett fenomen som kallas sommarcafé. Och Östergötland är inget undantag. Någon gång runt midsommar poppar de upp och ungefär när skolorna börjar försvinner de igen. Vissa hänger i ända till det står någon av de första dagarna i september i kalendern. Här vill vi tipsa om några av dess i Östergötland. Passa på att besöka dem under sommarmånaderna.
 • Aktuellt

  Nytt campingkoncept lanseras intill Göta kanal

  Det händer mycket längs med Göta kanal i sommar och den senaste i raden av nyheter är Off grid-camping, ett helt nytt campingkoncept. Eller camping utöver det vanliga. På några av Göta kanals mest spektakulära platser som annars inte är tillgängliga för camping erbjuds i sommar boende i moderna och fullutrustade husvagnar. Konceptet vill ge möjlighet till en campingupplevelse utöver det vanliga.
 • Aktuellt

  Allemansrätten - naturens vett och etikett

  Föreställ dig att du öppnar brevlådan och där hittar du en inbjudan, en alldeles speciell sådan. Du är inbjuden till Noblemiddagen. Vad är det första du gör? Kanske funderar du på vad du ska ha på dig? Men sedan är det nog sannolikt att du börjar fundera på vett och etikett. Vilken gaffel ska du börja med och när får man sätta sig till bords, frågorna är många. Men vet du vad? Varje gång du vistas ute i naturen kan du se det som just den där inbjudan. Men här stavas den Allemansrätten. Allemansrätten är naturens inbjudan till Nobelfesten - dags att börja spana vad som gäller kring vett och etikett i naturen.
 • Aktuellt

  Sommarkortet - unikt samarbete mellan två museum

  Två av Östergötlands största museer, Östergötlands museum och Flygvapenmuséet går sommaren 2023 samman för att ge fler chansen att upptäcka museerna i sommar till ett rimligt pris. Ett nytt sommarkort ger innehavaren obegränsade entrébesök till båda verksamheterna under juni–augusti 2023.
 • Aktuellt

  Lyckas med naturturism

  Östgötska företag erbjuds just nu att kostnadsfritt ta del av kursen Lyckas med naturturism av och med den kända naturturismprofilen Marcus Eldh.
 • Aktuellt

  Östergötlands museum är Årets museum 2023

  Östergötlands museum har utsetts till Årets museum 2023. Nu på lördag 29 april firas vinsten med fri entré och extrainsatta programpunkter på museet i Linköping.
 • Aktuellt

  Udda utflykter - lyfter upplevelser i Sveriges periferi

  Det finns ett mycket populärt konto i sociala medier där vi inte sällan hittar platser i Östergötland som även den mest bereste östgötaresenären inte hade koll på. Vi pratar om kontot Udda utflykter som lyfter utflyktsmål i Sveriges periferi. De där mindre kända urflyktsmålen. Fram till nu då. Visit Östergötlands flygande reporter fick en pratstund med Björn Granstrand som är mannen bakom kontot och självklart tipsar han om sina favoriter i Östergötland.
 • Aktuellt

  Visit Östergötlands nya kampanj

  Coola pinnar och häftiga pölar ska locka barnfamiljer till Östergötland.
 • Aktuellt

  Ta en tur längs Kinda kanal som resebloggaren Annika

  I höstas besökte resebloggaren Annika på Resfredag Östergötland och denna gången var det området runt Kinda kanal hon djupdykte i tillsammans med familjen. Första stopp blev Gamla Linköping innan de tog de sig vidare söderut.
 • Aktuellt

  Europapremiär för Legoutställning i Norrköping

  Mer än 6 miljoner legobitar intar Norrköping i sommar när utställningen Jurassic World by Brickman® har Europapremiär den 18 maj - just här hos oss i Östergötland och Norrköping.
 • Aktuellt

  Musiksommaren i Östergötland

  Östergötland fylls med musik i sommar. Fler olika band och artister, både lokala förmågor och nationella, uppträder. Se nedanstående som ett axplock av allt härligt som händer på musikscenen i Östergötland i sommar.
 • Aktuellt

  Kolmården inleder säsongen med stort påskfirande

  Påsken och Kolmårdensäsongen inleds redan den 1 april i år och det är långt ifrån ett skämt. Då slår nämligen Kolmården upp portarna till ett 15 dagar långt påskfirande med Bamse och hans vänner.
 • Aktuellt

  Ny karta över Östergötland ute nu

  Nu finns det en ny karta över Östergötland för kostnadsfri beställning hos TB-shopen.
 • Aktuellt

  Attraktivitetsmätning

  Under hösten genomfördes en undersökning för både besökare och invånare i syfte att undersöka vad svenskarna förknippar med Östergötland, hur reklam från Östergötland har mottagits och hur invånarna själva upplever turismen på sin plats.
 • Aktuellt

  Nytt deckarhus börjar ta form i Gamla Linköping

  Lagom till sportlovet slås dörrarna upp till Östergötlands och Linköpings sprillans nya besöksmål - LasseMajas Deckarhus i Gamla Linköping.
 • Aktuellt

  Handla lokalt under granen och få två klappar i en

  Två klappar i en. En till den du handlar och en till dig. Ja faktiskt. Om du väljer att åka på roadtrip och dessutom handla lokalt i en av länets butiker blir upplevelsen din klapp och den du handlar någon annans. Låt oss berätta om fyra mysiga stopp och lista ännu fler i vår lokala klapplista.
 • Aktuellt

  Spöklika Östergötland - vågar du?

  Det händer spännande saker i Östergötland. Samtidigt som löven ändrar färg och faller plockar vi fram de allra kusligaste historierna och väcker de mest spöklika platserna till liv. Mörkt och mystiskt är temat för dagens östgötatips. Blandad kompott av både höstlovsevenemang och upplevelser du kan uppleva även övriga veckor under hösten. Den gemensamma nämnaren? Spöken, mord och mörka historier.
 • Aktuellt

  Rekord för antalet övernattningar i regionen

  Antalet gästnätter på kommersiella turistboenden uppgick till omkring en miljon i Östergötland under juni, juli och augusti. Det visar ny statistik från Tillväxtverket.
 • Aktuellt

  Höstmys i Östergötland

  Förgyll hösten med en övernattning på ett av Östergötlands mysiga hotell.
 • Aktuellt

  Stora Turismpriset 2022

  Naturlogi blir Östergötlands kandidat till Stora Turismpriset 2022.
 • Aktuellt

  Nya klimatsmarta vandringspaket i Linköping

  Efterfrågan på hållbara naturupplevelser inom besöksnäringen är stark. Därför lanserar Visit Linköping & Co klimatsmarta vandringspaket i samarbete med Östgötatrafiken och de centralt belägna hotellen i Linköping.
 • Aktuellt

  Med hjärtat i bygden – Lapphem håller Borkhult levande

  Vägarna som bär till den lilla orten Borkhult i Åtvidabergs kommun är vägar jag inte längre trodde fanns. Det är klassiska småvägar som rundar varje stenbumling. Landskapet som susar förbi är bedårande vackert och orört.
  Vi är på väg till Lapphem, det lilla pensionatet vid bygatans slut i Borkhult.
 • Aktuellt

  Är hela Östergötland hemsökt?

  Den frågan ställer sig Erik Ekstrand när han på uppdrag av Visit Sweden för kampanjen "Cover Sweden" besöker platserna som pryder några av de mest ikoniska skivomslagen i svensk historia.
 • Aktuellt

  Bo på slott i Östergötland

  Vill du bo lite mer kungligt när du besöker Östergötland? Då har du faktiskt flera olika alternativ.
 • Aktuellt

  Upplev Omberg på dina villkor

  Omberg - berget. Östergötlands tak. Men faktiskt inte den högsta punkten i landskapet, den ligger i Ydre kommun och heter Stenabohöjden. Omberg kan upplevas på många olika sätt och du ska göra upplevelsen till din egen.
 • Aktuellt

  Konstrundor i Östergötland

  Konstrundor i Östergötland är paraplynamn för ett tiotal konstrundor som genomförs i regionen varje år. Tillsammans deltar ungefär 275 konstnärer och närmare 40 000 personer besöker konstrundorna.
 • Aktuellt

  Vandringspaket – vi testar på att vandra med guldkant

  Jag skulle kalla det för vandringens glamping, det går alldeles utmärkt att klara sig utan och bara vandra men det blir lite lyxigare. Jag pratar om vandringspaket. Vi har testat på vandringspaket på Villa Baro i Åtvidaberg.
 • Aktuellt

  "Väsen i ögonvrån", ny kampanj på gång

  Häromveckan samlades en brokig skara mystiska troll och väsen i en skog i krokarna för inspelning av kampanjen "Väsen i ögonvrån" som lanseras senare i vår och är en del i marknadsföringskonceptet "Östergötland måste upplevas".
 • Aktuellt

  Kampanjfilmer nominerade till Guldägget

  I år är Region Östergötland och Markus Reklam nominerade i kategorin "Kortare Filmer" med de tre kampanjfilmerna "Prinsen", "Upplevelseöverföringen" och "Bilresan" som är en del av marknadsföringskonceptet "Östergötland måste upplevas".
 • Aktuellt

  LasseMajas Deckarhus till Linköping

  Nu är det klart att LasseMajas deckarhus öppnar i Gamla Linköping i början av 2023. 
 • Aktuellt

  Ovanliga museum i Östergötland

  Spara och pricka av under sommarens besök i Östergötland.
 • Aktuellt

   I Den Heliga Birgittas fotspår genom Östergötland

  Kanske tänker du spontant att det är Birgittaleden vi ska gå när vi ska följa Den Heliga Birgittas fotspår genom Östergötland. Jag förstår att det är lätt till hands att göra det. Men en sak kan vi vara ganska säkra på, och det är att om det är någonstans hon troligen inte satt sin fot så är det just på den.
 • Aktuellt

  Båtluffa i Östergötland

  Båtluff i Grekland har du kanske hört talas om, men vad sägs om att båtluffa i Östergötland? Med hjälp av sommarens nya båt som trafikerar Linköping - Berg kan du ta dig hela vägen från Rimforsa till Motala med båt och flera härliga stopp på vägen.
 • Aktuellt

  Östgötaskärgården, en typisk sommarplats i vårvinterskrud

  De snirkliga vägarna ut emot kusten ligger i stort sett öde denna söndag i februari. Bofasta vi ser längs med vägarna ler lika delar glatt som förvånat när de ser en bil de inte känner igen. De undrar troligen vad vi gör där just då. Det gör inte jag. Vi är på väg mot Östgötaskärgården. Vi ska uppleva den som aldrig förr.
 • Aktuellt

  Skalmans Flygskola, årets nyhet på Kolmården

  Skalman älskar att uppfinna och han har byggt en bil som inte bara kan köra, den kan flyga också!
 • Aktuellt

  Östgötamat, vägen till den regionala maten

  Genom märkningen Östgötamat hittar du vägen till restauranger och gårdsbutiker som erbjuder regional mat. Passa på att njuta av östgötska specialiteter och bygdens härliga råvaror.
 • Aktuellt

  Ny båtlinje knyter samman Linköping och Göta kanal

  21 maj går premiärturen från Linköping city till Bergs Slussar vid Göta kanal. Turerna med M/S Stockholm beräknas ta omkring 75 minuter inklusive en slussning i Nykvarns sluss i Kinda kanal.
Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

010-103 00 00 (växel)

Sociala medier