visit-ostergotland

Båtluffa i Östergötland

Båtluff i Grekland har du kanske hört talas om, men vad sägs om att båtluffa i Östergötland? Med hjälp av sommarens nya båt som trafikerar Linköping - Berg kan du ta dig hela vägen från Rimforsa till Motala med båt och flera härliga stopp på vägen.

Börja din resa med en dagstur med M/S Kind på Kinda kanal från Rimforsa till Linköping. Kanske har du passat på att övernatta på Rimforsa Strand natten innan för att ladda upp ordentligt. Turen på Kinda Kanal genom åtta av kanalens nio slussar tar sex timmar. Och du ankommer Linköping och Tullbron vid 16-tiden. Passa sedan på att stanna i Linköping en natt innan du tar dig vidare med 2022 års nyhet.

Båtturen med M/S Stockholm går från Linköping via sista slussen i Kinda kanal, den vid Nykvarn, ut i Roxen och till Berg. I Berg ligger hela 11 av Göta kanals totalt 58 slussar och du kan se och uppleva ett Göta kanal i miniatyr. Vill du övernatta även här gör du det med fördel på vandrarhemmet vid Bergs slussar eller så väljer du kanske glamping hos Goglampingsweden.

Från Berg tar du dig sedan vidare till Borensberg med M/S Wasa Lejon. Och har du inte väldigt bråttom kan vi rekommendera ett stopp här i Borensberg. Kanske till och med för övernattning på Göta Hotell - hinner du inte det rekommenderar vi i alla fall att strosa runt i Borensberg. Ta en tur ut till STF Borensberg/Göta kanal - Glasbruket, inhandla italienska delikatesser på Camarda italienska delikatesser och ta en minigolfmatch på Kaffeteriet precis intill kanalen. Åk sedan vidare från Borensberg till Motala med Kung Sverker.

Varsågod - ett båtluffartips i vårt vackra Östergötland där du får uppleva både Kinda kanal och Göta kanal.

Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

010-103 00 00 (växel)

Sociala medier