visit-ostergotland

Spöklika Östergötland - vågar du?

Ekenäs slott

Det händer spännande saker i Östergötland. Samtidigt som löven ändrar färg och faller plockar vi fram de allra kusligaste historierna och väcker de mest spöklika platserna till liv. Mörkt och mystiskt är temat för dagens östgötatips. Blandad kompott av både höstlovsevenemang och upplevelser du kan uppleva även övriga veckor under hösten. Den gemensamma nämnaren? Spöken, mord och mörka historier.

Åk med Spökbåten M/S Kind Länk till annan webbplats. på Kinda kanal. Turen går två gånger varje dag 29/10-2/11 och är en fin tur för hela familjen.

Vadstena slott Länk till annan webbplats. anordnas speciella spökvandringar på slottet under hela höstlovet, ågar du?

Kinda kanal och området runt Stångs magasin byter skepnad 29-30 oktober till "en rysmysig upplevelse" Länk till annan webbplats. med pumpor, marschaller, ljuseffekter, skådespelare m.m. AB Kinda kanals kontor blir ett spökhus och M/B Stockholm, som ligger vid kaj, kommer att få ny besättning och passagerare…

I Gamla Linköping Länk till annan webbplats. anordnas deckargåtan Jakten på Guldpumpan tillsammans med Linköpings guideklubb.

Ekenäs slott Länk till annan webbplats. anordnar spökvandringar och den något snällare spökvandringen Mörkt & Mystiskt från 7/10.

Motala sjöstad arrangerar spökvandring för vuxna under namnet Motalas mörka historia Länk till annan webbplats.vandringen finns också i en barnvariant Länk till annan webbplats.

Löfstad slott Länk till annan webbplats. – även här anordnas familjespökvandringar på höstlovet.

Husby säteri Länk till annan webbplats. bjuder in till mordgåtor på slottet och du kan lösa dem under en trevlig middag.

Halloween på Kolmården Länk till annan webbplats. - en klassiker som kan vara nog så skrämmande.

I historiska lokaler på garnisonsområdet i Linköping anordnas på mordgåta på Livgrenadjärsmässen Länk till annan webbplats.

Utöver det som anordnas i närtid rekommenderar vi att det är värt att hålla koll på andra event som inte går just nu men som finns bokningsbara andra delar av året.

Bersbo koppargruvor Länk till annan webbplats. - kvällsvandring med gruvfrun.

Finspång - guidning i Trollkärringeskogen Länk till annan webbplats. känd för sin häxbränning.

Linköpings guideklubb Länk till annan webbplats. - Brottsplats Linköping, med berättelsen om historiska och mer nutida brott i Linköping.

Relaterad information

Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier