visit-ostergotland

"Coola pinnar" - kampanj våren 2023

Kampanj Stockholms tunnelbana

Coola pinnar och häftiga pölar ska locka barnfamiljer till Östergötland.

De flesta föräldrar har nog ansträngt sig lite extra ibland — lagt tid, energi och pengar på att skapa det där speciella för barnens skull. Och så kommer något så banalt som en pinne eller vattenpöl och stjäl showen. Med den insikten skapades Visit Östergötlands kampanj våren 2023, med fortsatt fäste i konceptet ”Östergötland måste upplevas”.

Kampanjen som gick i Stockholms och Göteborgs lokaltrafik våren 2023 bygger på igenkänningen kring vuxnas förväntningar vs barns fantasi, och även om den fokuserar på banala ting som hål i marken och coola pinnar är förstås grundsyftet att på ett avslappnat och roligt sätt kunna påminna om de attraktioner regionen faktiskt har att erbjuda.

- Det är alltid roligt att kunna släppa ifrån sig något man känner har potential att sticka ut lite. Här lutar vi oss mot tryggheten i att de flesta kan relatera till barns bottenlösa fantasi och lekfullhet, som ju är något av det vackraste som finns. Då gör det inte så mycket att motivet är en grådassig vattenpöl på Kolmårdens parkering - tvärtom, säger Hanna Nord, strateg besöksnäring på Region Östergötland, som ansvarar för varumärket Visit Östergötland.

Kampanjen som är ett samarbete mellan Visit Östergötland och Markus Reklambyrå, gick i Stockholms tunnelbanor och synas på spårvagnar i Göteborg under vecka 13 och 14.

- Rolig kampanj och väldigt kul att få vara ett av ansiktena utåt för vårt härliga landskap, säger Tom Andersson, slottsfogde på Vadstena slott.

Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier