visit-ostergotland

Nytt deckarhus börjar ta form i Gamla Linköping

LasseMajas Deckarhus i Gamla Linköping

Lagom till sportlovet slås dörrarna upp till Östergötlands och Linköpings sprillans nya besöksmål - LasseMajas Deckarhus i Gamla Linköping.

Helena Willis och Martin Widmark är personerna bakom LasseMaja-böckerna som blivit omåttligt populära och Martin som är född i Linköping har länge ruvat på idén om ett besöksmål baserat på figurerna och mysterierna i böckerna. Och nu blir det snart verklighet i Martins hemstad och i stadsdelen Gamla Linköping som på många sätt går att likna vid platsen i LasseMaja-böckerna - Walleby.

Fenomen blir mysterier

Det är i det som tidigare varit Fenomenmagasinets lokaler som det nu hamras och snickras för fullt för att premiären ska kunna ske som planerat till sportlovet 2023.

Inne i det röda huset är det tänkt att grupper om 3-5 besökare tillsammans tar sig an ett av tre mysterium; Tågmysteriet, Campingmysteriet eller Slottsmysteriet. I varje mysterium behöver man lösa sju kapitel där gruppen utmanas, både av fysiska såväl som digitala utmaningar. Ibland behöver man vara listig och ibland behöver man använda kroppen – oftast behöver man kombinera de olika färdigheterna som gruppen har för att kunna lösa mysteriet.

En aktivitet för hela familjen helt enkelt.

Och vet du vad - biljettbokningen har redan öppnat så missa inte att klicka dig in på LasseMajas Deckarhus hemsida Länk till annan webbplats. och boka.

Relaterad information

Spana gärna i LasseMajas Deckarhus egen webplats Länk till annan webbplats. och håll dig uppdaterad inför öppningen.

Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier