visit-ostergotland

Höstlov i Östergötland

Höstlovet ska spenderas i Östergötland. Här finns något för alla oavsett om du är familj med små eller stora barn, eller utan barn men för vuxna med barnasinnet i behåll.

Lös mysterier i Gamla Linköping.
Besök LasseMajas Deckarhus och hjälp Lasse och Maja att fånga tjuvar i Valleby. LasseMajas Deckarhus har öppet hela höstlovet - boka ditt mysterie här Länk till annan webbplats..

Den 29/10 arrangeras också en deckargåtan Tjuven är lös för hela familjen i Gamla Linköping. Bakom äventyret står Linköpings guideklubb och mer info hittar du på deras hemsida Länk till annan webbplats.. Startplats är Wärdshuset. Boka din plats här Länk till annan webbplats..

Höstlovsrys på Motala Motormuseum
Vågar du besöka Motala Motoruseum när det är mörkt och lösa Mysteriet med det försvunna spöket? I samarbete med Svecia Travels. Mer information finns på Motala Motormuseums Facebook. Länk till annan webbplats.

Besök Vadstena slott på spökvandring
Ingenting är sig likt när det är höstlov. Då får man nämligen besöka Vadstena slott på natten, eller nästan i alla fall. En bit efter mörkrets intrång. Vågar du gå med? Läs mer om höstlovets aktiviteter här. Länk till annan webbplats.

Spendera höstlovet i naturen på Naturm Tåkern
Vill du istället spendera höstlovet i friska luften har Naturm Tåkern ett gediget program hela lovet med allt ifrån spindeljakt till lyktvandring med korvgrillning. Läs mer om alla aktiviterer på Naturum Tåkerns egen hemsida. Länk till annan webbplats.

Höstrys även i Söderköping
Precis som i Motala satsar Söderköping på Höstrys under höstlovet. Hela programmet finns och fylls löpande på här. Länk till annan webbplats.

Höslov och Halloween på Kolmården
Klassikern Halloween på Komlmården är tillbaka och går att besöka hela höstovet långt.
Mer information och biljetter hittar du här Länk till annan webbplats..

Fira höstlov på museet
Årets museum, alltså Östergötlands museum, bjuder på fri entré för att kickstarta höstlovet lördagen den 28 oktober och håller också extraöppet måndagen 30/10 10-17 på höstlovsveckan. Veckan fokuserar på skapande aktiviteter både i museet och i Krogfallsgården i Trädgårdsföreningen, en exklusiv förhandsvisning av den nya serien Historien om Sverige på SVT och föredrag om rysliga spåkhistorier på Löfstad slott. Bland annat. Mer info på museet egen hemsida här Länk till annan webbplats..

Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier