visit-ostergotland

Stora turismpriset 2024

Borkhult Lapphem
Borkhult Lapphem, förra årets östgötakandidat til Stora Turismpriset.

Hjälp oss utse årets kandidat som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen i Östergötland.

Stora turismpriset är ett pris som delas ut av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism till en aktör som bidragit till utvecklingen av svensk turism genom nytänkande och innovation.

Tävlingen går till så att varje län, via den regionala turismorganisationen, nominerar ett företag eller annan organisation som på ett nytänkande och innovativt sätt bidragit till utvecklingen av besöksnäringen. För att utse Östergötlands kandidat tar vi nu hjälp av er östgötar. En jury bestående av strateger och politiker kommer sedan att utse en kandidat från Östergötland. Kandidaten får motta 10.000 kr som ska användas för kunskapsfrämjande insatser inom organisationen.

Vinnaren av Stora Turismpriset 2024 utses i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan den 3:e december i Stockholm och belönas med 100.000 kr till kunskapsfrämjande aktiviteter. Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism, som står bakom tävligen, är en fristående stiftelse som verkar för utveckling av kunskap inom svensk besöksnäring. Tillväxtverket är huvudman för stiftelsen.

Huvudkriteriet för de nominerade är att pristagaren bidrar till nytänkande och innovativ utveckling av besöksnäringen. Övriga kriterium är Hållbarhetskriterium; att pristagaren utvecklar metodiskt och målmedvetet en hållbar verksamhet, samt Kunskapskriterium; att pristagaren utvecklar, sprider och delar nya färdigheter och kunskaper för att stärka besöksnäringen. Nominera via länken till höger (via datorn) eller längre ner (via mobil)

Senaste årens nominerade från Östergötland

2023 Borkhult Lapphem

2022 Naturlogi

2021 Vadstena Klosterhotell

2020 Kolmården

2019 Flygvapenmuseum

2018 Rimforsa Strand


Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier