visit-ostergotland

Nya klimatsmarta vandringspaket i Linköping

Kvinna som promenerar längs Östgötaleden

Efterfrågan på hållbara naturupplevelser inom besöksnäringen är stark. Därför lanserar Visit Linköping & Co klimatsmarta vandringspaket i samarbete med Östgötatrafiken och de centralt belägna hotellen i Linköping.

Att vandra från Harvestad, Hamra eller Bjärka Säby hela vägen in till Linköping längs Östgötaleden är i sig ingen nyhet. Men att kunna komma ut i naturen och njuta på det här fina sättet, utan att ha tillgång till egen bil, är inte en självklarhet. Med Östgötatrafikens linje 566 går det enkelt att ta sig till startplatsen för vandringen. För att ytterligare förenkla och förhöja upplevelsen skickas en medhavd hållbar matsäck med från hotellen som medverkar i paketeringen.

- I pandemins spår ser vi lite annorlunda på vår närmiljö efter två år av hemester och svemester. Från att kanske uppfattats som mindre spännande råder det nu inget tvivel om att eklandskapet söder om Linköping erbjuder en intressant vandringsprodukt för turister. Det som gör att den sticker ut är att den förutom en trevlig vandring dessutom är väldigt lättillgänglig med buss, säger Jörgen Nilsson, ansvarig besöksnäring, Visit Linköping & Co.

En av nycklarna till paketeringen är den närliggande busstrafiken med Östgötatrafiken. Till Harvestad går det upp till fyra avgångar i timmen och längre ut mot Bjärka Säby erbjuds det avgångar varje timme.

- Att resa mer hållbart är något vi alla, såväl invånare som turister, behöver göra nu och i framtiden. Därför gläds vi extra mycket åt att vi på Östgötatrafiken kan förenkla vandringsupplevelser i våra vackra omgivningar. Söderut från Linköping erbjuder vi bra trafik och biljetterna för resorna köper man smidigt i vår app eller med betalkort av föraren ombord, säger Lina Thurfjell, strategisk affärsutvecklare på Östgötatrafiken.

Själva vandringarna är mellan 18 och 30 km och tidsåtgången varierar med vandrarens tempo. Långa vandringar kräver energi och därför medföljer en hållbar matsäck från de hotell som medverkar i paketeringen. Beroende på sträcka finns det även möjlighet att köpa glass både i Hovetorp och Vidingsjö.

- Klimatsmarta vandringspaket ligger helt rätt i tiden och vi tror att det här en produkt för framtiden. Flera andra destinationer i Sverige har lyckats väl med liknande satsningar så vi vet att efterfrågan finns säger Ozan Sen, vikarierande hotellchef på Linköpings nyaste hotell, Best Western And Hotel Linköping.

Relaterad information

Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

010-103 00 00 (växel)

Sociala medier