visit-ostergotland

Östergötland måste upplevas

Konceptet "Östergötland måste upplevas" ska skapa en röd tråd i Östergötlands marknadsföring. Syftet med konceptet och tillhörande kampanjer är att väcka nyfikenhet och plantera ett östgötskt sädeskorn i bakhuvudet på den som ser dem.

Marknadsföringskoncept för nationell marknadsföring

Marknadsföringskonceptet "Östergötland måste upplevas" ska skapa en röd tråd i Östergötlands marknadsföring. Här finns ett potpurri av platser som skapar minnen i hjärnskafferiet att återvända till resten av livet men tyvärr vet inte alla om det. Och det knepiga är att det aldrig går att förmedla med foto och text exakt hur fantastisk en plats är till någon som inte varit där själv. Därför ser vi ingen annan väg än att försöka vända vårt knepigaste problem till ett unikt angreppssätt: Östergötland måste upplevas.

Syftet med kampanjerna är att väcka nyfikenhet och plantera ett östgötskt sädeskorn i bakhuvudet på den som ser dem och är ett samarbete mellan Region Östergötland och Markus Reklam Länk till annan webbplats..

Sammanfattad utvärdering av hittills genomförda kampanjer Pdf, 28.6 kB.

Illustrationer

Varje illustration utgår från en plats i Östergötland som också representerar ett visst tema, till exempel skärgårdsromantik eller barnäventyr. Vi har valt ett manér inspirerat av handmålade filmaffischer för att förstärka den emotionella kopplingen till resmålet och understryka att det handlar om en person – vår huvudrollsinnehavares, upplevelse. Illustrationerna var nominerade till Svenska Designpriset 2021 i kategorin Reklam-Print och vann samma år silverplats i Resumés månadens kampanj i kategorin Utomhus.

Ny kampanj med illustrationer 2023

Under hösten 2023 startar en ny kampanjperiod där vi fortsätter sprida konceptet ”Östergötland måste upplevas”. I denna omgång kommer vi återanvända de tidigare gjorda illustrationerna men även utöka kampanjmaterialet med två helt nya bilder. Kampanjen kommer att visas i kollektivtrafiken i Stockholm, Göteborg och Malmö under v. 43 och 44 samt i sociala medier.

Konceptmanual 2023

För att fler ska vilja haka på konceptet med tillhörande kampanjer har vi uppdaterat manualen. Här får du tips på hur du t.ex. kan göra egna inlägg i social media eller på din hemsida. Här finns också detaljerad info om kampanjerna. Vi hoppas att du blir sugen på att haka på!

Ladda ner manualen Pdf, 32.8 MB.

Ladda ner illustrationerna Länk till annan webbplats.

Tidigare kampanjer

"Väsen i ögonvrån", kampanj våren 2022

Kampanjen grundade sig i den tävling Region Östergötland och Markus reklam vann i början av 2022 där priset var exponering för 2 miljoner kronor på digitala skärmar. Idén byggde på en teknik som får den digitala utomhusenheten att reagera utifrån ansiktsregistrering. När du som förbipasserande på gatan tittar in i stortavlan ser du en vy av en tom och stilla skog någonstans i Östergötland. Men om du vänder bort blicken från tavlan börjar någonting röra sig där inne...

Läs mer om kampanjen

"Pölar och pinnar", kampanj våren 2023

De flesta föräldrar har nog ansträngt sig lite extra ibland — lagt tid, energi och pengar på att skapa det där speciella för barnens skull. Och så kommer något så banalt som en pinne eller vattenpöl och stjäl showen. Med den insikten skapades Visit Östergötlands senaste kampanj, med fortsatt fäste i konceptet ”Östergötland måste upplevas”.

Läs mer om kampanjen

Kampanjfilmer

Kampanjfilmerna ska väcka nyfikenhet och tar avstamp i konceptets grundtes - Östergötland kan inte återberättas, det måste upplevas. Filmerna var under 2022 nominerade till Guldägget, som belönar årets bästa, mest nyskapande och smartaste kommunikation, inom kategorin Kortare Filmer. Filmerna fick även en silverstatuett i den internationella tävlingen för marknadsföringsinsatser; London International Awards 2021, och blev utnämnda till Månadens film av tidningen Resumé under samma år.

Bilresan

Vad är det med Östergötland som skapar det där skimret i blicken, det saliga grinet och pulsen i öronen? Svårt att förklara, eller helt omöjligt. Östergötland måste upplevas.

Upplevelseöverföringen

För dig som inte råkar ha ett laboratorium i garaget. Låt dig förföras av Östergötland på nära håll istället.

Prinsen

Ingen älvprins i världen kan göra Östergötland rättvisa med sin lovsång, och inte vi heller. Det är nog bättre du kommer hit och ser själv.

Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier