visit-ostergotland

Vinter

Östergötland i vinterskrud bjuder på ett stilla och vackert landskap.

Illustratör: Daniella Lubkowitz

Låt dig inte luras av slätten som passerar förbi utanför bilens fönster när du åker motorvägen genom Östergötland. Vintern i Östergötland kan avnjutas med klassiska vinteraktiviteter som skidåkning utför i någon av våra skidbackar. Backar som bland annat fostrat världsstjärnor som både Pernilla Wiberg och Ebba Årsjö.

Kanske väljer du hellre att snöra på dig långfärdsskridskorna och glida fram på någon av alla våra sjöar eller kanske mellan kobbar och skär i skärgården när isen lagt sig ordentligt.

Tillhör du den vågade gruppen vinterbadare kan du välja mellan öst och väst. Ta ett uppfriskande bad i Östersjön och upplev skärgården i sin lugnare version vintertid eller doppa dig i Vättern som även på sommaren klassas som en av de kallare badupplevelserna i Sverige.

Östergötland i vinterskrud bjuder på ett stilla och vackert landskap. Isbelagda kanaler, ett snöklätt Omberg med en annan typ av vandring. Småstäder som tagna ur vilken julfilm som helst och mysiga shoppingkvarter i våra storstäder. I hamnen ligger båtarna stilla medan svävaren försvinner på havet ut till en av öarna.

Ett annorlunda Östergötland men fortfarande med lite av allt och något för alla.

Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier