visit-ostergotland

Vandring

Det bästa sättet att uppleva Östergötlands varierande landskap.

Illustratör: Daniella Lubkowitz

Med sina dryga 150 mil bjuder Östgötaleden på över 100 olika etapper runt Östergötland. Kanske finns det inte ett bättre sätt att uppleva och få en bättre bild av det Östergötland som landskapet erbjuder – lite av allt och något för alla. Från de djupa skogar till ”schlätten”. Från vildmark till unika eklandskap och fågelsjön Tåkern. Från Vätterns kust till den östgötska skärgården.

Vandringen i Östergötland kan ta dig med på historiska upptäcktsfärder via fornborgar på Omberg och Den Heliga Birgittas hem vid Borens södra strand till Adelsnäs herrgård, Östergötlands eget Downtown Abbey och Sveriges enda Baroni. Nästa gång klättrar du uppför Via Ferrata liknande stigar i Kolmårdsskogarna med vidunderlig utsikt från vindskyddet Spiran ut emot Bråvikens vatten. En annan vandring är mer plan och tar dig mellan Söderköping och Vadstena – Pilgrimsleden som följer den väg som kvarlevorna av den Heliga Birgitta följde på den sista färden till Sverige.

Välj om du övernattar lite enklare på något av alla vandrarhem i närheten av vandringslederna, eller varför inte i ett vindskydd i naturen. Kanske i ett av Arknats nybyggda vindskydd på och i närheten av Omberg. För en annan variant på vandring kan om du hellre vill lyxa till det med ett vandringspaket på något av Östergötlands naturnära hotell.

Relaterad information

Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier