visit-ostergotland

Storstadsliv

Östergötlands två storstäder som båda vill visa sin förträfflighet!

Illustratör: Daniella Lubkowitz

Som på ett pärlband intill motorvägen genom Östergötland ligger våra två storstäder. Linköping och Norrköping - storebror och lillebror som ständigt gnabbas lite kärleksfullt med varandra. Så som två storstäder som båda, med all rätt, vill visa sin förträfflighet ska göra.

Linköping den gamla staden med den pampiga historien som biskopssäte, med slottet och domkyrkan. Med Linköpings blodbad. Med slaget vid Stångebro. Med dagens universitet och den framstående forskningen.

Norrköping som navet i den svenska industrialiseringen. Här har maskinerna kanske tystnat men bruset från kraften lever vidare i Industrilandskapets nysatsningar av ny teknik och nya upplevelser.

Varför inte kombinera de båda städerna som ligger med bara fyra mil emellan.

Passa på att besöka Linköpings stoltheter som Flygvapenmuseum, Östergötlands museum och friluftsmuseet Gamla Linköping och fortsätt sedan till Norrköping och Industrilandskapet med Arbetets museum, Visualiseringscenter och de mysiga shoppingkvarteren i Knäppingsborg.

Missa inte heller att åka spårvagn, visste du att Norrköping som en av fyra städer i Sverige har spårvagnar som ett alternativ i kollektivtrafiken?

Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping

Organisationsnummer:
23 21 00-0040

Telefon: 010-103 00 00 (växel)

Sociala medier