visit-ostergotland

Nytt campingkoncept lanseras intill Göta kanal

Off grid camping Mallbodens pir Motala

Det händer mycket längs med Göta kanal i sommar och den senaste i raden av nyheter är Off grid-camping, ett helt nytt campingkoncept. Eller camping utöver det vanliga. På några av Göta kanals mest spektakulära platser som annars inte är tillgängliga för camping erbjuds i sommar boende i moderna och fullutrustade husvagnar. Konceptet vill ge möjlighet till en campingupplevelse utöver det vanliga.

På tre platser längs med Göta kanal kommer konceptet att erbjudas. Två av platserna hittar vi i Östgergötland nämligen vid Bergs slussar och vid Mallboden i Motala. Från och med den 12 juni går det att boka husvagnarna för övernattning i en eller flera nätter under perioden 27 juni till och med 16 juli. Och det är inte på den vanliga campingen du övernattar utan på de mest spektakulära platserna på besöksmålet. Platser som aldrig annas ges möjlighet att campa vid.

I Bergs slussar – där Roxen möter Göta kanals mäktigaste slusstrappa står husvagnen vid slussens början. Utanför fönstret finns den spektakulära slusstrappan Carl Johan med en höjning på 18,8 meter och sju slussar.

I Motala – På Mallbodens pir mitt i kanalen med staden, naturen och den svenska musikeliten runt knuten. Här blir Veronica Maggio, Lasse Stefanz soundtracket på sommarkvällen då Motala Lokverkstads sommarscen ligger precis på andra sidan kanalen.

Bakom satsningen står Göta kanal, Forsbergs fritidscenter och Polar.

- Vi har sett ett ökat intresse för Off grid de senaste åren och bestämde oss för att kombinera det med något så ovanligt som uthyrning av husvagnar. Det tillsammans med att husvagnarna står på platser vi bara kunnat drömma om innan känns fantastiskt. Vi börjar med uthyrningen i år och får vi ett gott resultat kan det här bli något vi fortsätter med även på längre sikt. Vi hoppas på ett stort intresse och att fler får upp ögonen för det här unika sättet att campa på, säger Magnus Hollwin, marknadschef för Göta kanal.

Husvagnarna är fullt utrustade med dubbel och enkelsäng, kök, dusch och toalett. Beroende på husvagn ryms två till fyra vuxna och barn för övernattning. Husvagnarna är Polar FDCXA, Polar 620 BQD och Polar 620 SA. Kostnaden för att bo en natt är 1500 SEK inklusive moms.

Läser mer och bokar din övernattning gör du här Länk till annan webbplats..

Senast uppdaterad

Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

010-103 00 00 (växel)

Sociala medier