visit-ostergotland

Europapremiär för Legoutställning i Norrköping

Mer än 6 miljoner legobitar intar Norrköping i sommar när utställningen Jurassic World by Brickman® har Europapremiär den 18 maj - just här hos oss i Östergötland och Norrköping.

Utställningen baseras på filmen Jurassic World och av de 6 miljonerna legobitar har bland annat sex storskaliga dinosauriemodeller byggts. Titta närmare på bilden här ovan, ser du var personerna på bilden står? Jajamen, under magen på en dinosaurie (!) så stora är dom.

Självklart startar utställningen med att man gör entré genom de ikoniska 4 meter höga portarna till Jurassic World och självklart är de byggda i Lego.

I utställningen upplever du själva ön och sedan arbetet i Jurassic World-laboratoriet, där dinosaurier genmanipuleras. Besökara går sedan vidare till babydinosauriehägnet, där Brachiosaurus i naturlig storlek i LEGO® och som väger mer än 2 ton väntar! Res förbi en flock pteranodoner, lär dig sedan att spåra dinosaurier över ön innan du möter de förrymda velociraptorerna Blue och Delta och naturligtvis en enorm T.rex - en av många favoriter bland Jurassic World-fans.

Under upplevelsen i Jurassic World by Brickman® får legofans möjlighet att använda sin inre "byggmästare" med många aktiviteter, från skapande, paléontologi och upptäckter genom mystiska mosaiker, hybrida dinosauriekreationer. Besökaren får även lära sig att spåra en dinosaurie genom att skapa fotspår av olika arter och till och med bygga en flyktbil för att komma undan en T.rex. Med 2,5 miljoner legobitar att leka med kommer
kreativiteten inte att vara en bristvara!

Utställningen pågår: mellan 18 maj och 3 september.

Plats: Teknikhallen/Platinum Cars Arena, Norrköping

Biljetter: Släpps 15 mars via Tickster

Foto: Anna Kucera

Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

010-103 00 00 (växel)

Sociala medier