visit-ostergotland

Konstrundor i Östergötland

Skylt med texten konst

Konstrundor i Östergötland är paraplynamn för ett tiotal konstrundor som genomförs i regionen varje år. Tillsammans deltar ungefär 275 konstnärer och närmare 40 000 personer besöker konstrundorna.

 Varje år genomförs 7-8 konstrundor i Östergötland. Under en konstrunda möter du konsten i konstnärens hem eller ateljé och hör dem berätta om sin konst. På flera ställen anordnas även samlingsutställningar med lokala konstnärer. Tillsammans medverkar ca 275 konstnärer under konstrundorna och gemensamt lockar de drygt 40 000 besökare varje år.

För att synliggöra länets konstrundor ännu mer startade ett samarbete kring marknadsföringen 2018 med paraplynamnet Konstrundor i Östergötland. Den gemensamma symbolen för konstrundorna är den blå och orangea kuben, den blå och orangea färgen lyfts fram i konstrundornas individuella marknadsföringsmaterial för att tydliggöra för besökare att här är en konstrunda. Det har även skapats gemensamma flyers och affischer för alla konstrundor.

Konsten och konstskaparna är en viktig resurs för att utveckla länet. Östergötland ska vara ett län där konsten får ta stor plats och får vara en självklar del i samhället. Att arbeta med att lyfta och gemensamt marknadsföra länets konstrundor är ett sätt för att låta konsten och konstskaparna få större synlighet men också skapa en större synlighet och tydlighet för invånarna i Östergötland.

Konstrundor i Östergötland är ett samarbete mellan konstrundorna och Region Östergötland.

Konstrundorna 2022 arrangeras på följande platser och datum:

Norra Vätterns Konstrunda 30 april – 1 maj

Å-art, Söderköping 1 maj – 30 september

Åtvidabergs konstrunda 26 – 29 maj

Konst kring Omberg 26 – 29 maj

Mjölby Konstrunda 19 – 21 augusti

Vadstena Konstrunda 9 – 11 september

Hitta hem, Finspång 5 – 6 november

Konstjulkalendern, Söderköping 1 – 31 december

Till startsidan för Visit Östergötland

En del av Region Östergötland

Visit Östergötland

581 91 Linköping
Organisationsnummer:
23 21 00-0040

010-103 00 00 (växel)

Sociala medier