Evenemang

Konstutställning: FRIDA SIGNE

Valdemarsvik

FRIDA SIGNE
Bakom signaturen Frida Signe hittar vi konstnären och illustratören Frida Andersson, som är född och uppvuxen i Norrköping. Till vardags jobbar Frida med annat, men hennes fritid fyller hon gärna med skapande på olika vis och det senaste fokuset har hon riktat mot konstformen ”fluid art”.

”Mitt målande påminner väldigt mycket om hur livet är, det kan ta plötsliga vändningar och då behöver man tänka annorlunda för att det ska bli bra.”

Frida målar numera mest med något som kallas alcohol ink och resin. Kort beskrivet är det i grunden två färglösa medium där man tillsätter färgpigment för att skapa den perfekta färgkompositionen. För Frida är varje nytt papper eller canvas ett nytt äventyr, då hon aldrig riktigt kan bestämma över mediumens flöde.

Frida brukar ha en plan på hur hon vill att resultatet ska bli, men under tiden hon skapar ändras den planen - ibland lite och ibland helt och hållet. Det är det hon älskar (och ibland hatar) med denna typ av konstform. Det är knappt ett år sen Frida började skapa med alkohol ink och resin. Nyfiket betraktade hon konstformen länge innan hon vågade sig på att börja själv. Och nu önskar hon att hon hade börjat tidigare. För varje verk hon gör lär hon sig något nytt. Inget äventyr är det andra likt. Inspirationen hittar hon i färger, i naturen och i olika interiörer men ofta är det även hennes känslor som inspirerar till hennes tavlor.


Frida Signe Frida Andersson @fridasigne frida.a@live.se

--------------------------------------------------------------------------------------

Övrig information gällande evenemanget:
Lokalen har begränsad tillgänglighet då det finns trappor både vid entré och inne i lokalen. Vill man besöka utställningen en annan dag än öppettiderna är man välkommen att kontakta Viktor Lenper. Detsamma gäller om man önskar ett privat besök, med tanke på covid-19.

Evenemangsplats:
Design Viktor Lenper - Storgatan 6 Valdemarsvik