Evenemang

Orientering - 10MILA 2021

Valdemarsvik

Den 1-2 maj 2021 kommer ett 30 år gammalt rekord att slås. Då genomför vi Tiomila i Valdemarsvik och omkring 9 000 tävlande väntas hit. I samband med det, ryker det gamla rekordet vad beträffar största idrottsevenemanget i kommunen, nämligen Östgöta 3-dagars som vi arrangerade tillsammans med Skogspojkarnas OK vid Fifalla 16-18 juli 1991. Då deltog 2 000 orienterare.

Den här gången arrangerar vi också tillsammans med Skogspojkarna, men även Björkfors GoIF, Gamleby OK, NAIS Orientering och Västerviks OK. Tävlingens arena blir på Grännäs friluftsområde, där det bland annat finns tre fotbollsplaner som kommer att utnyttjas. Vi kommer att kunna erbjuda en av de vackraste tiomilaarenorna på mycket länge.

Helt jungfruliga tävlingsmarker kan vi också erbjuda – där har aldrig sprungits orientering förut – förutom kanske någon träning på 50 000-delskartan på 1960-talet. Terrängen är också till största delen välskött bondskog med stora inslag av lättlöpta hällar.

Vi har planerat för arrangemanget sedan 2016 och ju närmare vi kommer, ju flera blir involverade. Totalt kommer vi att behöva 600 – 650 funktionärer som totalt beräknas genomföra omkring 16 000 arbetstimmar. Alla behöver inte ha orienteringskunskap, varför vi tacksamt tar emot frivilligkrafter som t.ex. kan vara parkeringsvakter, logivärdar, kioskpersonal e.d. Ett oavlönat jobb i ett mycket inspirerande arrangemang att få ta del av – ett minne för livet. Man ska aldrig säga aldrig, men troligen kommer det aldrig att genomföras ett större evenemang i Valdemarsvik, så tag kontakt med oss via info@hammarkindsok.se om du vill vara med i gänget.

Mer information finner du i dessa pdf-blad.

Vill du hjälpa till.pdf

Vill du hyra ut.pdf

Se filmen om 10MILA i Valdemarsvik