Evenemang

Van Gogh - Ett Nytt Sätt Att Se

Gusum, Valdemarsvik

Konst på bio. 1 h och 30 min.

I Van Gogh – ett nytt sätt att se får biopubliken oöverträffad tillgång till skatterna på Van Gogh-museet. Det är en intim inblick i Vincents liv genom hans bror Theos brevsamling, samt de över 200 målningar som han ärvde efter sin brors död.

Få konstnärer har en så fascinerande livshistoria som Vincent van Gogh. Han började inte måla förrän han var 27. Tio år senare tog han sitt eget liv i det vetefält han hade målat av samma dag. Denne intensive holländare, som var både en misslyckad predikant och misslyckad lärare, är idag en av de största, mest populära och inflytelserika konstnärerna genom tiderna.

Han sålde väldigt få tavlor under sin livstid. En stor del av hans verk hamnade till slut på van Gogh-museet i Amsterdam, idag ett av världens mest besökta gallerier. När filmteamet hörde att museet som en del av minnet av 125-årsdagen av van Goghs död tänkte hänga om hela samlingen, väcktes intresset för att göra denna film.

Filmen och utställningen hyllar en av världens mest populära konstnärer. Världskända konsthistoriker erbjuder sina tolkningar av hans verk. Genom ny forskning som avslöjar de senaste upptäckterna, har Van Gogh-museet skapat en biografupplevelse utöver det vanliga.

Prisinformation

140 kr.