Evenemang

Sälsafari och båttur i Östgötaskärgården

Harstena Turistservice, Valdemarsvik   -  En del av: Harstena Turistservice

Följ med på en intressant och spännande naturupplevelse längst ut i ytterskärgården. Onsdagar och söndagar mellan 30 juni och 18 augusti besöker vi Sandsänkans sälskyddsområde. Mitt i sälskyddsområdet som har en radie på 1 km står själva fyren Sandsänkan. Här finns några mindre hällar som en sälkolloni åter har etablerat sig vid sedan något decenium.

Onsdagar avgår båten från Tyrislöt kl 14.45, Först åker vi till Harstena och där kan man antingen checka in (om man ska stanna över natten) eller så tar man en promenad runt ön. Kl 16.30 så ses vi igen och får veta lite om Harstena och säljakten på ön. Kl 17.30 åker vi vidare till sälskyddsområdet vid Sandsänkan. Turen tar ca 2 timmar. När vi kommer tillbaka finns tid att äta medhavd matsäck eller besöka restaurangen i hamnen. För de som inte ska stanna över natten så fortsätter vi sedan tillbaka mot Tyrislöt 20.30 (framme ca 21.00). Stannar man över natt går båten ca 10.30 på torsdagen.

Söndagar avgår båten från Fyrudden kl 16.30. Först åker vi till Harstena och där går vi en promenad på ön och får information om Harstena och öns historiska säljakt. Kl 18.00 åker vi sedan vidare mot sälskyddsområdet vid Sandsänkan. Turen tar ca 2 timmar. När vi kommer tillbaka till Harstena finns tid att äta medhavd matsäck eller besöka restaurangen i hamnen. Båten går tillbaka mot Fyrudden 21.00 (framme ca 21.30). 

Vill man stanna över natt på Harstena så bokar man en stuga och åker tillbaka dagen därpå istället. 

 

En spännande mix av naturupplevelse, historia och äventyr!

 

Detta evenemang är en del av #Utflykta. Hitta fler spännande utflykter här!

 

 

 

Boka

Mer från Harstena Turistservice

Utbud

Prisinformation

650 SEK från Tyrislöt

650 SEK från Fyrudden

600 SEK från Ämtö

550 SEK från Harstena

Barn under 12 år halva priset 

Fakta

Två gånger i veckan, onsdagar och söndagar, 30/6 t o m 18/8.

 

Onsdagar:

Båten avgår från Tyrislöts hamn kl 14.45 och går först till ön Harstena, efter guidning på ön fortsätter vi ut till Sandsänkans sälskyddsområde längst ut i havet. På tillbakavägen stannar vi en timme på Harstena och är sedan tllbaka vid Tyrislöt ca 21.00.

 

Söndagar:

Båten avgår från Fyrudden kl 16.30 och ankommer till Harstena ca 17.00. Där möter vi vår guide och får information om forna tiders säljakt och öns historia. Därefter åker vi ut till Sandsänkans sälskyddsområde längst ut i havet och spanar efter säl. Vi är tillbaka på Harstena ca 20.00 för ev medhavd matsäck eller besök på restaurangen i hamnen. Kl 21.00 går båten tillbaka till fastlandet och ca 21.30 är vi åter i Fyrudden.