Evenemang

Kajakpaddling till Ombergs stränder

Vadstena

En kajakpaddling till Ombergs stränder, som är nästintill omöjliga att nå från land. Här finns flera stenstränder där kvällssolen värmer medan man blickar ut över det vi kallar Vätternhavet. Vi samlas vid och paddlar från Borghamn Strand precis vid hamnen i Borghamn. Vi beger oss söderut längst med Ombergs lummiga skogar och stenstränder. På en av stränderna stannar vi för medhavd fika.

Turen tar ca 2,5 timmar.

För vem?
Denna tur fungerar bra även för dig som inte paddlat kajak tidigare. Vi paddlar tillsammans i lugnt tempo längs med Omberg. Deltagarna ska kunna simma 200 meter och det är inte lämpligt att med med barn under 10 år på turen.

Fakta om turen:
Bekvämlighetsnivå: 3 av 5 - vi är endast ute några timmar på vattnet.
Aktivitetsnivå: Nivå 3 av 5. Alla paddlar men vi håller ett tempo som passar alla.
Svårighetsgrad: 4 av 10 = Blå aktivitet vilket är vår "lagom"-kategori. (Vi paddlar inte när det blåser för mycket, därför är denna tur inte så utmanande)

Kommande paddlingar (och bokas senast):
Alla dagar i juli-augusti kl. 18.00. Varje tur tar ca 2,5 timmar och bokas senast 48h innan start.

Medtag
Fika! Fika går bra att förboka via Borghamn Strand på www.borghamn.com och plocka upp precis vid starten för turen. Det kommer finnas två typer av picknickpaket, ett bas och ett lyx - mer info kommer under maj månad.
Vi kommer att göra en paus vid någon av stränderna eller hällarna. Tag även med ett ombyte packat i en vattentät påse.

Bra att veta
Vindar
Vindarna, och därmed vågorna, kan komma snabbt på Vättern och vi kan behöva ställa in paddlingen med kort varsel. Vi går vanligtvis inte ut med grupper på den här typen av paddling om det blåser mer än 5-6m/s. Om det är så att vi måste ställa in p.g.a. vindarna så får ni alla pengar tillbaka, men det beslutet fattar vi, utifrån vår säkerhetsplan. Lite vind och lite regn gör inget - och då paddlar vi som planerat!

Minst/Max antal deltagare
Minst 4st - max 10st.
(Ex. kan ni boka 1-2 personer, men om det är så att vi inte kommer upp i minst 4st deltagare totalt så kan det vara så att turen ställs in och ni får tillbaka era pengar.)

Gruppbokning
För 4st eller fler betalande kan vi öppna upp en tur bara för er, på en tid som vi kommer överens om. Maila oss på info@woodsandwater.se eller ring 0730-289 290 så pratar vi mer om det!

Frågor, bokning och betalning
Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till oss på info@woodsandwater.se.
Boka gör man online på vår webbsida, se länk här intill.

Boka

Prisinformation

599kr/person. Då ingår en guidad paddling med lokal guide, hyra av kajak, flytväst, kapell och paddel. Fika ingår ej, men kan köpas till på Borghamn Strand och tas med på turen - förbokas. 

Fakta

Avbokningar
Aktuella avbokningsregler pga Coronaviruset: Alla kan avboka fram till starten av aktiviteten om någon i sällskapet känner sig påverkad av sjukdom som kan vara Corona/Covid19, och få alla pengar tillbaka med undantag av 100kr som vi behåller för administrativa kostnader i samband med bokning/avbokning. Om avbokning görs efter aktivitetens starttid kommer dock ingen återbetalning att ske.
(Dessa avbokningsregler är mycket utmanande för vår lilla verksamhet, men i det läge vi befinner oss i idag behöver vi alla göra vad vi kan, vi hoppas att ni respekterar detta genom att avboka er aktivitet så snart ni eventuellt känner att ni behöver göra det. Om vi får avbokningen i god tid kan vi ha chansen att hitta andra deltagare till turen. Tack!)
(Ordinarie avbokningsregler: Förbokad tur kan avbokas fram till en vecka före ankomst - ni får då tillbaka alla pengar med undantag för 200kr/bokning som vi behåller för administrativa kostnader. Avbokningar mindre än en vecka före start kommer inte att betalas tillbaka.)

Vägbeskrivning

Vi samlas vid och utgår från Borghamn Strand som ligger vid vattnet i Borghamn söder om Vadstena, precis vid Ombergs norra fot. 
Åk väg 919 mellan Ödeshög och Vadstena, sväng ner mot Borghamn och följ vägen tills den nästan tar slut. När ni passerat det lilla samhället Borghamn med en liten butik/kiosk på vänstersida, fortsätt köra ca 400m till, Borghamn Strand ligger på höger sida.
Det går bra att parkera precis utanför Borghamn Strand, och sedan gå de sista 200m genom hotellområdet. Vi möts upp på baksidan av hotellet, intill hamnen.