Evenemang

Hope

Galleri KulTur, Rödtornet, Vadstena

Hope är ett projekt som porträtterar 100 personer som definierar sig som män i olika länder som tagit sig igenom de mörkaste perioder i sitt liv. Projektet består av fotografiska porträtt och intervjuer, en hyllning till de män som delar med sig av sitt mod och hopp. Det ska öppna för kreativa samtal om självmord och psykisk ohälsa.

Vanligaste dödsorsaken för män 15-45 år är självmord. Hope är ett projekt som porträtterar 100 personer som definierar sig som män i olika länder som tagit sig igenom de mörkaste perioder i sitt liv och upplever mening och balans i tillvaron. Vi vill sprida information och hopp. Ett förebyggande projekt som är ämnat att skapa djup läkning, kontakt och samhörighet.


Projektet är till för att öppna upp och inspirera att bryta isoleringen som många hetero-, homo-, bi-, och transsexuella män sitter i. Lära unga människor att det är kreativt/kärleksfullt att söka stöd och support när man behöver det.


Projektet består av fotografiska porträtt och intervjuer, en hyllning till de män som delar med sig av sitt mod och hopp som ska mynna ut i bok, utställning och sociala medier samt material som användas vid föreläsningar och workshops i bla skolor. Öppna upp för kreativa samtal om självmord, psykisk ohälsa.
Projektet har fokus på det positiva, glädjen, kärleken och samhörigheten.

Prisinformation

fri entré.

Vägbeskrivning

Galleri KulTur
Vadstena turistbyrå
Stoirgatan 31, Vadstena