Evenemang

Orpheus | Vadstena-Akademien 2019

Vadstena Slott, Vadstena   -  En del av: Vadstena Slott

Välkommen till sommarens triangeldrama på Vadstena slott: Orpheus!

Kärlek, svartsjuka, ond bråd död och blodig hämnd blandas i denna opera med fantastiska sångroller och stora kontraster.

Orpheus eller Die wunderbare Beständigkeit der Liebe av den store barockmästaren Georg Philipp Telemann blir sommarens stora begivenhet på Vadstena slott och är en stort anlagd opera från 1726. Librettot är skrivet på tre språk; tyska, italienska och franska. Musiken är även den komponerad i tysk, fransk och italiensk stil på ett oerhört skickligt och charmfullt sätt. Virtuosa italienska arior, fransk pastoral och tysk känslosamhet skapar en helhet som känns helt originell men också typisk för Telemann som var en ”avantgardist” i sitt sätt att ständigt förnya sig och i att söka nya musikaliska stilar

Manuskriptet till Orpheus hittades först på 1990-talet och i sommar får alltså Vadstena-Akademien glädjen att, för första gången i Norden, framföra denna strålande opera som givetvis handlar om Orpheus och Euridikes ”odödliga” kärlekshistoria.

En av huvudpersonerna i Telemanns opera är den blodfulla drottningen Orasia. Hennes ränksmideri leder här till Euridikes död och när hon sedan inser att Orpheus trots detta inte älskar henne låter hon Baccanterna slita honom i stycken varvid hon även tar sitt eget liv efter en vision om hur Orpheus och Euridike förenats i himlen.

 

 

Boka

Prisinformation

200-395 kr

Res med kollektivtrafiken

Fakta

Orpheus kommer att spelas i Bröllopssalen på Vadstena slotts andra våning.

Genrep 17 juli. Premiär 19 juli.
Föreställningar 22, 23, 25, 26, 28 och 29 juli samt 1, 2, 4, 5 och 7 augusti.

Observera att föreställningens starttid är kl 18.30, förutom söndagen den 4 augusti då starttiden är kl 16.00. Föreställningens längd är ca 2,5 h inklusive 30 minuters paus.

För biljettköp och vidare information, besök oss gärna på:
http://www.vadstena-akademien.org

Faciliteter

Café
Kreditkort accepteras
WC/Toalett
Onlinebokning
Kaffe/Te
Hjärtstartare
Tillgänglig toalett
Rullstolsanpassat