Evenemang

Tomas Andersson Wij

Vadstena klosterkyrka, Vadstena   -  En del av: Vadstena klosterkyrka

I år firar Tomas Andersson Wij 20 år som artist. Och han gör det på höjden av sin karriär. Efter Så mycket bättre 2018 åkte han mellan landets konserthus, på sin hittills största och mest påkostade turné. Låten När solen färgar juninatten har blivit en långkörare på Svensktoppen och i december firas de 20 åren med två konserter på Skandiascenen/Cirkus som snart är utsålda.

På Diabetesgalan i TV3 den 14 november framförde TAW sin nya singel. Låten heter Just idag känns du nära (Saras sång) och skrevs för Sara Zacharias. Texten handlar om hennes far, Ted Gärdestad, och blev så personlig att Sara, trots att hon älskar låten, inte klarade av att sjunga den.

– Sara och jag har diskuterat låten fram och tillbaka i flera år, berättar Tomas. Jag hoppades länge på att hon ändå skulle spela in den, men nu blev det jag som gjorde det och det känns faktiskt helt rätt.

Till våren kommer TAW ge sig ut på en vårturné. Publiken kommer att få uppleva en av landets främsta berättare i det avskalade format som många av hans största fans tycker passar honom allra bäst.

Tillsammans med den multibegåvade musikern och arrangören Erik Arvinder ska TAW fylla landets konsertlokaler med instrument. Arvinder kommer att röra sig mellan fiol, piano, bas, pedal steel med mera och skapa ljudvärldar som lyfter sångerna på olika sätt – i kombination med Tomas hyllade texter och mellansnack.

Biljettpris 385 kronor inklusive serviceavgift.
Biljetter köper du på Blixten.se/taw. Begränsat antal platser.

Prisinformation

Biljettpris 385 kronor inklusive serviceavgift.
Biljetter köper du på Blixten.se/taw. Begränsat antal platser.