Evenemang

Fåglarna på slottet - Prinsessans bästa bilder

Vadstena

OBS! TEMPORÄRT NEDTAGEN 12/9 - 15/9

Sommarens utställning på Vadstena slott visar flera av prinsessan Takamados fågelfotografier. Utställningen är en del av 150 års jubileet av diplomatiska relationer mellan Sverige och Japan. 

Kejserliga prinsessan Takamado, Japan, är en hängiven ornitolog och skickliga naturfotograf. Prinsessan är sedan 2003 hedersordförande i den internationella organisationen BirdLife International.

”Vi strävar efter att i samarbete med lokala krafter skydda fåglar och deras tillhåll för ett hållbart utnyttjande av våra naturtillgångar. BirdLife Internationals verksamhet är vetenskapligt grundad och är känd för att inte bara vara pålitlig och effektiv utan också för att ta hänsyn till befolkningens behov. Därför är jag stolt över att få verka som dess hedersordförande” säger prinsessan Takamado.

I sommar visas en ett urval av prinsessans bilder från Japan och andra länder, även Sverige. Bilderna ställs ut i Vadstena slott.

”Utställningen visar fågelfotografier från mer än tio år. Här i Sverige har jag kunnat se på fåglar inte bara vid Isbladskärret i Stockholm utan också vid Fysingen, i Svartådalen i Västmanland och vid Tåkern. Jag njöt av de tidiga morgnarnas skönhet i ert land.

Det gläder mig mycket att mina fotografier ställs ut i det vackra Vadstena Slott. Detta blir ett av de evenemang som uppmärksammar att det nu gått 150 år sedan de diplomatiska förbindelserna mellan Sverige och Japan inleddes”, förklarar prinsessan.

”Fåglar vet inte av några nationsgränser. Därför kan de sägas bära ett budskap om fred och förståelse mellan folken”.

Info om besök:

Utställningen ”Prinsessans bästa bilder” ingår i slottsentrén och har samma öppettider som resterande del av slottet.

Prisinformation

Utställningen är inkluderad i slottsentrén.

Vägbeskrivning

Med bil:
Från Linköping, E4 mot Helsingborg, sedan väg 206 mot Vadstena
Från Motala, väg 50 mot Jönköping, du svänger sedan av till väg 919 mot Vadstena/Ödeshög
Från Ödeshög, följ väg 919 (Mjölbyvägen och Ödeshögsvägen) mot Vadstena/Motala

Med buss:
Från Linköping finns även möjlighet att ta Östgötapendeln till Skänninge och där byta till buss 661 mot Vadstena. Från Linköping kan man ta sig via buss eller Östgötapendeln till Motala, från Motala trafikerar buss 612 och 613 hållplatsen.
Från Ödeshög trafikerar buss 610 hållplatsen.