Evenemang

Teaterfestival: Gilla mig! En föreställning om näthat

Vadstena

En föreställning som kastar publiken mellan allvar, komik och stor igenkänningsfaktor!

För många unga är internet en del av vardagen. På nätet finns det många olika möjligheter att kommunicera, söka information, debattera och ge uttryck för känslor och åsikter. Det är väl helt fantastiskt och helt underbart! Allt vi kan hitta, lära oss, köpa, inspireras av och ha kul med.  Varje dag delas det fina bilder och smarta meningar på olika sociala medier som Twitter Facebook och Instagram. Bilder på gulliga katter, häftiga resmål, nyheter om viktiga saker, snaskiga rykten om kändisar... och grannen, klasskompisen, rasistiska, sexistiska och elaka kommentarer... HAT!

 

Teater Arken är en ideell förening som grundades i Helsingborg 1985. Syftet med Teater Arkens verksamhet är att genom teater bidra till att tydliggöra människors egna berättelser om livet och samhället. Vi vill ge hopp och hjälpa människor och organisationer att växa i tillit och styrka. Det kan vi göra eftersom vi i olika teaterprojekt vågar ifrågasätta och provocera med syfte att stärka människor lika värde, livets okränkbarhet och ett demokratiskt, fritt samhälle. 
Vi har vår bas på Sundsgårdens Folkhögskola där vi också har vår teaterscen. Verksamheten är på många sätt integrerad med skolans verksamhet, särskilt dess teaterlinje.

Anna-Karin Lindblom och Sofie Langvad har under ett antal år gjort flertalet uppsättningar tillsammans. Senaste pjäsen var #nohate som hade premiär den 26 januari 2017 och spelades sammanlagt 19 gånger runt om i Sverige. Sofie Langvad kommer under våren producera deras kommande projekt som har blivit beviljat projektstöd ifrån Region Skåne. Manuset som har fått namnet ”Vänaste land uppå jord” är skrivet av Tobias Allvin mer känd som ledsångare och låtskrivare i den skånska rockgruppen Babian. Regi/pedagoger: Anna-Karin Lindblom och Lottie Skogh.