Gågatan i Vadstena Läs mer om Vadstena Handel
Hemestra i Vadstena Läs mer om Hemester i Vadstena
Friluftsliv i Vadstena Läs mer om friluftsliv i Vadstena
En kreativ historia Artiklar från vadstena
Kyrkor i Vadstena Läs mer om kyrkor i Vadstena
Museer i Vadstena Läs mer om museer i Vadstena

Kreativa uttryck

Vår historia är en stor källa till kreativitet och inspiration. Här arrangeras events, aktiviteter och upplevelser med våra fantastiska omgivningar som scen. Här finns eldsjälar som skapar framtidens historia genom nyskapande scenkonst och olika kreativa skapelser.

Följ oss på Instagram.

Pilgrimsmål och rekreation

Alla som någon gång varit i Vadstena vittnar om den speciella, nästan magiska atmosfär som finns i staden. Här råder ett särskilt lugn som ger plats för återhämtning och rekreation. Vadstena är ett av världens pilgrimsmål och hit kommer folk från hela världen för att vandra, besöka Klosterkyrkan eller bara för att finna lugn och ro i våra vackra miljöer. Och det finns det gott om. Här mår man bra.

Vättern och slätten

Naturen är varierande och påtagligt nära, här finns Omberg, Tåkern, den vackra bördiga Östgötaslätten och så Vättern. Här går invånarna bokstavligen i morgonrocken ned till stranden för ett morgondopp – året om och mitt i stan finns både sandstrand och gästhamn.

Pittoresk och medeltida stadskärna

Här befinner du dig mitt i historien, bland slott, borggårdar, kloster och medeltida byggnader. Den pittoreska och mysiga stadskärnan med kullerstensgator och gamla bevarande trä- och stenhus är charmig, äkta och levande. Här möter du moderna nunnor på väg till och från klosterbygganden och en levande handel. Våra vackra omgivningar fascinerar och skapar en unik miljö och atmosfär.