Så kan du stötta lokala företagare

Söderköping tipsar om alternativ, lokal julhandel

Nu startar Söderköpings kommun en kampanj i sociala medier och på visit.soderkoping.se i syfte att tipsa och inspirera till lokal konsumtion inför jul och mellandagar. Genom gemensamt ansvar och butiker och restaurangers anpassningar kan lokal handel fortsätta även i år.

 

- Söderköping är en fantastisk stad att julhandla i, med små, personliga butiker och restauranger. Atmosfären är nästintill magiskt tack vare ljussättningen i december. Dessutom möjliggörs en trygg och smittsäker julhandel genom att handlarna erbjuder alternativ som kan passa alla, säger Therése Eklöf, näringslivs- och turistchef i Söderköping. 

Kampanjen vänder sig i första hand till kommuninvånarna i Söderköping, med en ambition att uppmuntra även de som normalt arbetar på andra orter och nu arbetar hemifrån att handla lokalt inför jul. Lokal konsumtion är avgörande för den lokala handel- & servicebranschens överlevnad efter pandemin. Samtidigt är det samstämmigt med Söderköpings kommuns arbete med de globala hållbarhetsmålen, ur alla tre perspektiven (ekonomi, miljö och sociala perspektivet).

Gemensamt ansvar
I kampanjen påminner kommunen även om allas gemensamma ansvar. Att planera sina inköp inför handlingsrundan, kontakta butiken eller restaurangen innan och säkerställa korta besök på plats är några sätt att ta gemensamt ansvar. Allt för att undvika trängsel.

Så här kan du stötta Söderköpings näringsliv

Tips till dig om hur du som individ kan hjälpa och stötta våra lokala företagare under Covid- 19 krisen.

 

  • Boka om, inte av
  • Håll avstånd, håll i och håll ut
  • Köp take away-mat från en lokal restaurang
  • Lyxa till din frukost med nybakat take awaybröd från ett lokalt bageri/café
  • Köp Söderköpingsmyntet (Stadskärneföreningens presentkort) och stötta den lokala handeln
  • Handla lokalt, många butiker erbjuder just nu shopping via telefon och web med take away-utlämning utanför butiksdörren eller via hemkörning.

Se listan med företagare som anpassat sin handel här

 


#SupportyourlocalSöderköping

Just nu är det pga Covid- 19 pandemin tuffa tider för många av våra företagare i kommunen.  Därför är det viktigare än någonsin att stötta och vårt lokala näringsliv.

Vi vill med #SupportyourlocalSöderköping inspirera Söderköpingbor och besökare att stötta den lokala näringen men även upptäcka mer av utbudet på och kring destinationen Söderköping (givetvis inkl Landsbygd och Sankt Anna skärgård.)

Använd #SupportyourlocalSöderköping och berätta vad du gör för att stötta våra lokala aktörer.

 

Informationsmaterial för nedladdning

Spara ned bilderna nedan eller kontakta turistbyran@soderkoping.se för skyltmaterial och informationsbrev.