Evenemang

blandArt firar 20-års jubileum

Söderköping

20 år i Rådhuset!

År 2000 fick 10 st konstnärer och konsthantverkare reda på att turistbyrån som låg i Rådhuset skulle flytta till det nybyggda biblioteket ”Stinsen”.
Med hjälp av JUBILEUMS-utställningens invigningstalare, fd. kulturchef Barbro Mellkvist och dåvarande kommunalrådet Barbro Tjärnström fick dom då hjälp och möjlighet att hyra Rådhuset
Efter dessa 20 år är det fortfarande 3 st av de ursprungliga medlemmarna kvar :Lars Malm,träkonstnär, Lena Neander, textilare och Kåge Olsson, keramiker.
I gruppen ingår i dag även Kerstin Danielsson,textil, Anders Fredin,smide, Ulla Nerman ,måleri och skulptur, Ola Niklasson,resyclingart och Ohla Söderlund,grafik och måleri.
I 20 år har BlandArt förgyllt tillvaron för turister och Söderköpingsbor. Under dessa 20 år har blandArt drivit Rådhusgalleriet. Dom har haft öppet 11 månader om året, och under höst, vinter och vår, helgöppet. Sommaren har det varit öppet 7 dagar i veckan och fungerat som en turistmagnet.
Till jubileumsutställningen som har vernissage lördagen den 29/2 och pågår till 22/3 har även samtliga fd medlemmar inbjudits och kommer att delta med 2 till 3 verk var.
Ann Beve, måleri, Janne Bergström,måleri och skulptur, Ulf Ekervik, grafik och akvarell, Sigrid Ericson, måleri, Annelie Lindberg textil skulptur och installation, Eva Persson akvarell, Anna-Lena Rydberg textil skulptur, Björn Römert metallskulptur, och Anna-Karin Utbult Almkvist textil.
Tre stycken har avlidit men kommer att medverka tack vare bistånd från Söderköpings kommun som lånat ut alster till utställningen. Dessa är Tord Kempe, akvarell , Margareta Oldfield,textil och Solveig Strid, akvarell.
Alla nuvarande och föredetta medlemmar kommer att vara representerade med två till tre verk.
Utställningen är öppen lördagar och söndagar 12.00-16.00 mellan 29 februari till den 22 mars