Evenemang

Söderköpings bokhylla, Patrik Svensson

Sankt Anna, Söderköping

Författarbesök av Patrik Svensson som förra året gjorde en fantastisk debut med Ålevangeliet, om världens mest gåtfulla fisk men också om författaren och hans far.

Copyright/fotograf: Emil Malmborg

Söderköpings bokhylla laddar för ytterligare en sommar med intressanta och spännande författarbesök. Eftersom den här sommaren inte kommer att likna någon annan så görs vissa justeringar för att det ska fungera.

Det blir fyra författarbesök under måndagar i augusti. Dessa hålls på olika platser i vår långsträckta kommun, det blir helt enkelt en bokhylla på sommarturné! Det här författarbesöket hålls i Edgards på Lagnö.

Sommarens tredje författare är Patrik Svensson, journalist på Sydsvenskans kulturredaktion som förra året gjorde en fantastisk debut med Ålevangeliet, för vilken han också tilldelades Augustpriset i kategorin Årets svenska fackbok. Ålevangeliet är en bok om världens mest gåtfulla fisk. En fisk som gett upphov till ett alldeles eget mysterium inom naturvetenskapen, det som kallas ”ålfrågan”. Ålevangeliet är också en bok om författaren och hans far och hur ålen förde dem samman. En berättelse om ursprung, öde, livet och hur det bör levas. Samt om det som är livets sista och ofrånkomliga utmaning: hur man hanterar döden.

Biljetter säljs på Söderköpings Bokhandel & Antikvariat fr.o.m. den 10 juli.

Varmt välkommen önskar Riksteatern Söderköping, Studieförbundet Vuxenskolan, Söderköpings Bokhandel & Antikvariat, Söderköpings stadsbibliotek och kulturkontor.

Boka

Prisinformation

Biljetter säljs på Söderköpings Bokhandel & Antikvariat fr.o.m. den 10 juli.

150 kr eller 130 kr med Riksteaterns scenpass