Evenemang

Love's philosophy - Östgöta Kammarkör möter Anders Paulsson i Söderköping

Linköping, Söderköping

Östgöta Kammarkör och Anders Paulsson, sopransaxofon bjuder er denna sommarkväll, i den vackra S:t Laurentii kyrka, Söderköping, ett lättlyssnat och spännande konsertprogram fyllt av klassiska tongångar, inspirerande texter och härlig körmusik.

Konserten som börjar kl 19.00 innehåller musik av Nils Lindberg, Eriks Esenvalds, Cecilia McDowall, Benjamin Britten, Claude Debussy, Anders Paulsson m fl

Östgöta Kammarkör, som är en del av Musik vid Linköpings universitet, firar i år 30-års jubileum som ensemble. Kören har besökt S:t Laurentii kyrka tidigare och trivs mycket bra i den vackra kyrkans akustik.
Anders Paulsson har gjort världskarriär med sin sopransaxofon och är sannolikt den förste musikern med en solistkarriär på detta, i klassiska sammanhang, sällsynta instrument. Sedan debuten i Carnegie Hall 1992 har Anders framträtt som solist i 25 länder och uruppfört verk av femtiotalet tonsättare.

Anders Paulssons bakgrund som klassiskt skolad musiker – utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Conservatoire de Bordeaux och Manhattan School of Music i New York – kompletterad med en förkärlek för improvisation har gjort att han har haft förmånen att samarbeta med ett brett spektrum av artister. Han spelade för fredspristagaren Nelson Mandela 1993 och har framträtt i sjutton minusgrader vid nyårsfirandet på Skansen och inför 55 000 åhörare på Yankee Stadium i New York.
 
Nu välkomnar vi Anders till oss i Östergötland och denna sommarkvällskonsert i Söderköping.
Varmt välkomna att dela denna kväll med oss!

 

Prisinformation

Kollekt tas upp i anslutning till konserten.

Fakta

Sommarkvällskonsert i S:t Laurentii kyrka Söderköping kl 19.00-20.30.