Evenemang

Kärlek och telefoni - ett skärgårdsspektakel i St Anna

Sankt Anna, Söderköping
Det gamla vackra telegrafhuset vid Lagnöströmmen har efter år av förfall och glömska återuppstått i all sin skönhet. Vi pratar om ”Edgards” som blivit ljusgrönt kulturhus.

Boplatser i skärgården speglar ofta dramatiska berättelser och själstillstånd. Arbete, slit, levnadslust och glädje blandas. ”Telegrafen” har varit både bostad för skeppare och långlotsar i långeliga tider. Innan huset blev Kommunikationscentral hölls ruljangsen igång som pensionat. Man drack kaffe, saft och sodavatten och åt småkakor under eken eller på verandan. Man kan gott och väl tänka sig att Edgard Langström har fullt i varenda rum. Till och med i ladugår´n. Telefonen ringer så det sjunger i trådarna. Bröllopstelegrammen avlöses av gratulationer till nyfödda ungar och lyxtelegram på 50årsdagen. Och när tiden är inne levereras telegram med svarta kanter. Alltså vår spelplats är en centralpunkt i livets alla skeden.

Nu knyter vi an till de livsbejakande traditionerna. Huset får berätta sin historia som blir ett musikaliskt lustspel där hela byggnaden kommer till användning. Det ska bli friluftsluftsteater på den bästa plats som kan erbjudas. Ett skärgårdsspel med dragspel, dans, myggor, fiskare, bönder och sommargäster. Hela huset befolkas åter av sjungande sommarboende, älskande par, skeppsfolk och lotsar med sjöstövlar på. Boka

Prisinformation

Vuxna 250:- Barn 8 - 15 år 125:- 0 - 7 år fri etré