Evenemang

Gerda - En sångsaga

S:t Anna, Söderköping
 Sångsagan ”Gerda” är en dramatisering av den sanna berättelsen om Gerda och Arvid-två unga människor och deras korta liv tillsammans.


De hade förhoppningar om en bättre och ljusare framtid, men drömmen fick ett brutalt slut då skutskeppare Arvid mötte döden under en stormig natt på Ålands hav 1913. Hans kropp spolas upp på stranden av Borgö Holme. I fickorna finner man pass och andra handlingar. Fartygets namnskylt flyter i land vid Signilskär. Spåren leder till S:t Anna i Östergötlands skärgård, där hans hustru, Gerda, blir ensam kvar med två barn och ett ännu ofött.

Vi följer Gerda och Arvid från tiden då de träffas fram till förlisningen. Vi upplever deras kärlek och vardag men också Arvids starka önskan att bli egen skeppare. Vi möter sjömän i sång och raljans, drängar och pigor i vardag och fest och livet på gårdarna.

Berättelsen är ett stycke S:t Annahistoria, en del av vårt kulturarv. Den berör på djupet och speglar känslor och livsbetingelser som känns lika nära och viktiga för oss idag.

 

OBS! Onlinebokning stänger 24 timmar innan. Biljetter finns att köpa i dörren samt på turistbyrån i Söderköping.

Boka

Prisinformation

300 kr/p