Evenemang

Lär er paddla havskajak

Ostkustenkajak, Valdemarsvik   -  En del av: Ostkustenkajak

Detta ingår i kursen. Vi lär er alla grunder för Gult Paddelpass . All utrustning och vi väljer ut kajaker som passar just dig. Lunch och fika bjuder vi på under heldags kurs. Kvällskurs är bara fika. Dessutom för den som vill har vi bastu när vi avslutar med räddningskursen, kan vara skönt efter att varit i vattnet.

Introduktion till tekniska grunder i effektiv paddelteknik, vi går igenom utrustning som man ska ha med, pratar om miljö och även tips o råd för att paddlingen ska bli ännu roligare. Se kursmoment nedan.
Efter kursen ska ni kunna paddla lugna vatten i havsmiljö och ha koll på teknik, utrustning, miljö och säkerhet så att ni behärskar kajaken.
Och framförallt ha kul och upptäcka hur härligt det är att paddla!

Arrangör och plats: Ostkustenkajak vid Kustcamp Ekön Camping vid Eköns naturreservat i Gryt. Vi kommer att paddla vid Eköns Naturreservat och väljer paddel område beroende på vindar.

Prisinformation

Kajak kurs i paddelteknik,Gult paddelpass enligt Svenska kanotförbundet. Säkerhet och miljö enligt EPP. all utrustning ingår.

Lunch ingår.

Res med kollektivtrafiken

Ekövägen i Gryt. Buss 464

Fakta

Kajak kurs för att lära grudrna i olika paddeltekniker och kamraträddning. Efter kursen får man paddelpasset Gul nivå som gör att man kan hyra påolik aställen runt om i Europa.

Vägbeskrivning

# Avstånd från Norrköping-Ekön är ca. 70km.
# Väg 22 Norrköping mot Söderköping –Valdemarsvik

# Kör in mot Valdemarsvik och åk mot Gryts skärgård väg 212, skylt Gryt ca.20 km ,man följer vägen som som går igenom Gryt och vidare mot Fyrudden, 2,2 km efter Gryt så svänger ni höger vid skylten Camping Eköns . Följ den vägen ytterligare ca. 2 km så kommer ni till Campingens restaurang och receptions byggnad som ni har på höger sida.
Sedan kan ni gå ner Ca. 200m ner till vattnet så fins vi där.

Faciliteter

Familjecamping - åldersgräns kan förekomma
Restaurang med fullständiga rättigheter
WC/Toalett