Evenemang

Ombergs Julsaga

Hästholmen, Ödeshög

Ombergs julsaga handlar om den lilla orten Hästholmen som är belägen vid det mytomspunna berget Omberg. Enligt myten regerar dimmornas drottning Omma på berget sedan urminnes tider. Det sägs att troll och jättar ska ha härjat där, och trots att det var för längesen så berättas sagorna än. Lokalbon Björn Hanell har länge sökt svaret på gåtan och den här julen finner han något som kan förklara det som förbryllat Hästholmaborna i otaliga generationer. Samtidigt sker mystiska försvinnanden och en kuslig typ med onda avsikter dyker upp i byn. För dem vuxna är julhetsen igång, med julstök och förberedelserna inför den stora gröttävling som går av stapeln strax före jul. Barnen Tom och Stella ser vad som håller på att hända, men de vuxna lyssnar inte, de har inte tid. Äventyret kallar och tillsammans gör de allt i sin makt för att rädda Omberg.

I samarbete med Ödeshögs Kulturskola, Fritidshemmet Rödingen och Hästholmens Bygdegård och Byalag, 31:ans Glass och Kök, Gröna Huset, Sverkers Pizzeria och Ombergs Turisthotell.

I rollerna är Björn Hanell, Anders Gustavsson, Tom Bendz, Stella Wasén, Jonas G. Frisk, Lukas G. Frisk, Sissela Wasén, Michael Ernst, Håkan Johansson, Lasse Tiderman, Stephan Redman, Markus Redman, Olle Eriksson, Cleo Bendz, Petter Frid, Lovisa Lindstrand, Camilla Linusson, Heli och barnen på Rödingen, Jasper Fransson, David Nordholm, Anwar Hajar, Katja Karlsson, Vanessa Karlsson, Sabina Mansfield, Julia Carlsson, Ingerina Gurko, John Cederqvist, Freja Wik, Tuva, Turid, Majsa, Fracke, Elisabeth Samuelsson, Gunnel Kellander, Marianne Bremer, Vivi Hansson, Lars-Erik Lindqvist och Roland samt många fler fantastiska lokalbor som bidragit till att göra den här julsagan magisk och äkta.

Prisinformation

Gratis!