Evenemang

Skogsbad på höstvackra Omberg

Väderstad, Ödeshög

Hösten är en underbar tid att vara i skogen. Dofterna och färgerna är starka och mjuka på en och samma gång. Varmt välkommen att delta på årets sista skogsbad i de vackra skogarna i Ekopark Omberg.

Under ungefär 3 timmar upplever vi skogen tillsammans på ett unikt och avstressande sätt. Att skogsbada handlar namnet till trots inte om att simma eller bada i vatten. Skogsbad, eller shinrin-yoku som aktiviteten kallas i Japan, är en sinnesbaserad upplevelse där du genom enkla och speciellt utvalda aktiviteter guidas till närvaro, återhämtning och fördjupad kontakt med naturen och dig själv.

Upplevelsen är kravlös och du kan hela tiden anpassa de aktiviteter som erbjuds så att de passar för dig. Guidningen är inte fysiskt ansträngande, du behöver bara kunna röra dig i långsamt tempo i skogsmiljö och vara klädd väl anpassat för stillsam utomhusaktivitet i rådande väderlek. Skogsbadet sker till stor del i stiglös men relativt lättframkomlig terräng. Vi kommer inte gå långt, ofta inte mer än en sträcka på 1-2 kilometer under hela guidningen.

Välkommen att anmäla dig så snart som möjligt för att vara säker på att få en plats, antalet deltagare i varje grupp är begränsat till endast ett fåtal personer för att ge en trygg och mer personlig upplevelse med gott om eget utrymme i skogen.

Att uppleva naturen genom sina sinnen i utomhusmiljö är en aktivitet som i sig innebär att komma bort från trängsel och riskmiljöer för smittspridning. Utifrån det rådande samhällsläget med Covid19 görs också ytterligare anpassningar av upplevelsen för att skapa en avslappnad och trygg miljö. Antal deltagare i gruppen kommer tex att begränsas till endast ett fåtal personer och vi kommer vara noga med att hålla personavstånd till varandra under vår stund i skogen. Om du får symptom på förkylning eller influensa ska du inte komma till guidningen utan kostnadsfritt omboka din upplevelse till ett senare datum.

Anmälan görs på epost till ew@irelation.se. Meddela namn, adress och telefonnummer samt till vilket datum och hur många personer du vill anmäla. Om du har några särskilda behov eller frågor så skriv även detta. Du kommer få bekräftelse med mer information om upplevelsen och uppgifter runt betalning när anmälan tagits emot.

Din integritet är viktig! Dina kontaktuppgifter kommer inte att lagras eller spridas vidare, utan används enbart för fakturering och kontakter i direkt anslutning till den upplevelse som du har bokat.

Vi ses i skogen!

Prisinformation

390 kr per person