Evenemang

Småkrypens dag

Naturum Tåkern, Ödeshög   -  En del av: Naturum Tåkern

Tåkern brukar kallas för fåglarnas sjö, men fåglarna hade inte varit här om det inte funnits så mycket småkryp runt om och i Tåkern. Att se närmre på ett småkryp innebär att man bli inbjuden till en helt ny fantastisk värld. Vi kommer titta på småkryp i vatten, på land och i luften.

Kl 11 och kl 14 är det en barnguidning i besöksområdet med fokus på småkryp. Guidningen kostar 30 kr/barn.

Kl 15 håvar vi småkryp i vatten, på land och/eller i luften och lär oss känna igen vanliga småkryp vid Tåkern. Gratis.

Varmt välkomna till småkrypens fantastiska värld!

 

Boka

Prisinformation

Guidningen kostar 30 kr/barn. 

Fakta

Sveriges "vassaste" naturum.
Naturum Tåkern är ett modernt besökscentrum i Glänås, vid fåglarnas sjö Tåkern. Här finns utställning, filmrum, lab, akvarium, souvenirbutik och kaffe/te med enkelt tilltugg. Naturumvärdarna är välkomnande, kunniga och inspirerande. De svarar gärna på frågor. Från naturum utgår flera tillgängliga vandringsleder, såsom Prinsessan Estelles Sagostig och Strandpromenaden. Här finns ett fågeltorn som är tillgängligt för alla genom en lång bred ramp. Välkomna!

Vägbeskrivning

Från väg mellan Vadstena och Ödeshög, sväng i Väversunda mot naturum Tåkern (fågelsjön Tåkern, fågeltorn) Kör ca 12 km innan ni tar vänster mot naturum.

Från E4 tag av i Väderstad. Tag vänster i rondellen mot Ödeshög, gamla E4:an. Följ vägen några km och tag höger mot naturum Tåkern, Svanshals och Tåkerns vandrarhem. Tag vänster i T-kors, kör någon km och tag höger mot naturum. Stor p-plats finns. Möjlighet att köra fram till entrén för personer med funktionshinder.

Faciliteter

Tillgänglighetsanpassad
WiFi
WC/Toalett
Ängsmark
Vandringsled
Kaffe/Te
Parkering
Bussparkering
Gratis WiFi
Hjärtstartare
Tillgänglig toalett