Evenemang

Lägg ett ägg och Så ett frö

Ödeshög

Vad är väl en påsk utan påskkycklingar och spirande gröna plantor? På naturum börjar det bli tradition att ha alldeles nykläckta fluffiga kycklingar till påsk, så det planerar vi för även i år!

 

För att det ska kläckas rara små kycklingar vid påsk så måste äggen läggas i en kläckare. Om det även ska titta fram små växter måste frön planteras och vårdas. Detta kan ni göra tillsammans med oss på naturum! Den 30 mars kl 12-14 tar vi fram jord och frön för planering och även ägg som ska läggas på ruvning.

 

Vid påsk kommer vi se resultatet, välkomna!

 

Naturum har öppet kl 10:00-17.

 

Boka

Prisinformation

Gratis.

Fakta

Sveriges vassaste naturum

Naturum Tåkern är ett modernt besökscentrum vid fågelsjön Tåkerns södra strand. Här finns en innehållsrik spännande utställning, ett lab, Tåkernakvarium, filmrum och en gästutställning som heter Fångad av fjädrar. Naturumvärdarna är välkomnande, kunniga och inspirerande. I programmet finns ett rikt utbud av visningar, guidningar, håvning av småkryp, temadagar och föredrag. 

Läs mer på www.naturumtakern.se

Här finns också souvenirbutik och en enkel kopp kaffe/te med tilltugg att köpa.

Utanför naturum börjar flera vandringsleder, såsom Strandpromenaden och Prinsessan Estelles Sagostig som är tillgängliga för alla. Här finns också ett tillgängligt fågeltorn med lång ramp för att kunna nås av alla. 

Vårt aktuella program finns på hemsidan: www.naturumtakern.se.

Naturum Tåkern ägs av Naturvårdsverket och drivs av Länsstyrelsen Östergötland.

Vägbeskrivning

Från Väderstad, sväng vänster i första rondellen och kör gamla E4 mot Ödeshög. Sväng höger mot Svanshals och naturum Tåkern 4 km. Följ skyltning, sväng vänster vid Kylebergs gård och sedan höger mot naturum Tåkern 1 km. Stor p-plats, HWC med skötbord, grillplats, fikabord. Naturum, fågeltorn, Estelles sagostig 50 m från p-plats.

Faciliteter

WiFi
Uteplats
WC/Toalett
Vandringsled
Kaffe/Te
Parkering
Bussparkering
Gratis WiFi
Hjärtstartare
Tillgänglig toalett