Evenemang

Orkidédag

Naturum Tåkern, Ödeshög   -  En del av: Naturum Tåkern

Den kalkrika marken på Tåkerns strandängar gör att det blir en ypperlig växtplats för många olika orkidéer. Även om de ofta förknippas med exotiska miljöer finns det mänder med orkidéer runt Tåkern. Följ med en av naturums kunniga naturguider till pärlor runt om sjön. Guidningen börjar kl 11 (och håller på i ca 2 h) vid naturum, sedan blir det samåkning till standängarna i egna fordon. Ta gärna med matsäck!

Myggmedel kan vara ett bra tips! Tänk på att i alla fall ha långärmat och långbyxor, i de lite skuggigare delarna kan man stöta på en och annan mygga. Även vatten och solkräm är bra att ha.

 

Prisinformation

60 kr/vuxen och 30 kr/barn

Fakta

Sveriges "vassaste" naturum.
Naturum Tåkern är ett modernt besökscentrum vid Glänås, vid fåglarnas sjö Tåkern. Här finns utställning, filmrum, lab, akvarium, souvenirbutik och kaffe/te med enkelt tilltugg. Naturumvärdarna är välkomnande, kunniga och inspirerande. De svarar gärna på frågor. Från naturum utgår flera tillgängliga vandringsleder, såsom Prinsessan Estelles Sagostig och Strandpromenaden. Här finns ett fågeltorn som är tillgängligt för alla genom en lång bred ramp.

 

Vägbeskrivning

Tag av från E4 i Väderstad. Sväng vänster i första rondellen och kör gamla E4 mot Ödeshög. Sväng höger mot Svanshals och naturum Tåkern 4 km. Följ skyltning, sväng vänster vid Kylebergs gård och sedan höger mot naturum Tåkern 1km. Stor p-plats, HWC med skötbord, grillplats, fikabord. Naturum, fågeltorn, Estelles sagostig 50 m från p-plats.

Faciliteter

WiFi
WC/Toalett
Ängsmark
Kaffe/Te