Evenemang

Ringmärkning visas vid naturum Tåkern

Naturum Tåkern, Ödeshög   -  En del av: Naturum Tåkern

Att få se en fågel på riktigt nära håll är för många en ny upplevelse. Det är inte alltid man direkt känner igen arten - det ser annorlunda ut i handen än på avstånd i naturen. Det finns så klart en anledning till att forskare fångar och ringmärker fåglar. Du får veta mer om hur fåglarna  ser ut och hur de lever och varför de kommer till Tåkern.

Prisinformation

Guidning 60 kr/vuxen, 30 kr/barn

Fakta

Sveriges "vassaste" naturum.
Naturum Tåkern är ett modernt besökscentrum i Glänås, vid fåglarnas sjö Tåkern. Här finns utställning, filmrum, lab, akvarium, souvenirbutik och kaffe/te med enkelt tilltugg. Naturumvärdarna är välkomnande, kunniga och inspirerande. De svarar gärna på frågor. Från naturum utgår flera tillgängliga vandringsleder, såsom Prinsessan Estelles Sagostig och Strandpromenaden. Här finns ett fågeltorn som är tillgängligt för alla genom en lång bred ramp. Välkomna!

Vägbeskrivning

Från Väderstad, sväng vänster i första rondellen och kör gamla E4 mot Ödeshög. Sväng höger mot Svanshals och naturum Tåkern 4 km. Följ skyltning, sväng vänster vid Kylebergs gård och sedan höger mot naturum Tåkern 1 km. Stor p-plats, HWC med skötbord, grillplats, fikabord som är öppet året runt. Naturum, fågeltorn, Estelles sagostig 50 m från p-plats.