Evenemang

Mossornas dag

Naturum Tåkern, Ödeshög   -  En del av: Naturum Tåkern

Mossorna utgör basen i de flesta växtsamhällen, en grön bas att stå på. Men vad kan ni egentligen om några av Sveriges vanligaste växter? Är allt det gröna på marken i en skog bara samma sak? Det finns många vanliga mossor som dominerar i skogarna, det finns även mycket sällsyntheter. Följ med vår guide ut i strandskogen för att lära er mer om mossorna som så ofta blir förbisedda.

Visning av naturum kl 10.30.

Mossguidning är kl 11-12 och kostar 60 kr/vuxen och 30 kr/barn. 

Dagens art - en del av mångfalden! Idag en mossa. Kl 13.15. 

Sagostund inne på naturum kl 14. 

Varmt välkomna!

Boka

Prisinformation

Guidad tur: 60 kr/vuxen och 30 kr/barn. Övriga aktiviteter gratis.

Fakta

Sveriges "vassaste" naturum.
Naturum Tåkern är ett modernt besökscentrum i Glänås, vid fåglarnas sjö Tåkern. Här finns utställning, filmrum, lab, akvarium, souvenirbutik och kaffe/te med enkelt tilltugg. Naturumvärdarna är välkomnande, kunniga och inspirerande. Vi svarar gärna på frågor. Från naturum utgår flera tillgängliga vandringsleder, såsom Prinsessan Estelles Sagostig och Strandpromenaden. Här finns ett fågeltorn som är tillgängligt för alla genom en lång bred ramp. Välkomna!

Naturum Tåkerns ägs av naturvårdsverket och drivs av Länsstyrelsen Östergöltland.

Vägbeskrivning

Från väg mellan Vadstena och Ödeshög, sväng i Väversunda mot naturum Tåkern (fågelsjön Tåkern, fågeltorn) Kör ca 12 km innan ni tar vänster mot naturum.

Från E4 tag av i Väderstad. Tag vänster i rondellen mot Ödeshög, gamla E4:an. Följ vägen några km och tag höger mot naturum Tåkern, Svanshals och Tåkerns vandrarhem. Tag vänster i T-kors, kör någon km och tag höger mot naturum. Stor p-plats finns. Möjlighet att köra fram till entrén för personer med funktionshinder.

Faciliteter

Skötrum för spädbarn
Tillgänglighetsanpassad
WiFi
WC/Toalett
Ängsmark
Vandringsled
Kaffe/Te
Parkering
Gratis WiFi
Hjärtstartare