Se och göra

Klinten vid Vagnsjön

Ödeshög

Klinten

Boets byalag har hand om skötsel av badplatsen Klinten vid Vagnsjön.

I Klinten kan Ni uppleva den härliga friheten när Ni strövar omkring i det fina området och känner doften av skog och hör fåglarnas glada kvitter. Besök gärna den berömda Vagnsjöstenen (Luffarstenen) eller klättra upp på berget på andra sidan vägen och njut av den fina utsikten över Klinten. Ta med Er en picknickkorg och fika vid våra bord på stranden eller grilla något gott vid den nya grillplatsen. Barnen hittar säkert på något spännande och intressant vid strandkanten. Det finns även ett vindskydd lite längre in i skogen om man följer promenadstigen vid sjön på västra sidan.

På sommaren är det skönt att ta sig ett dopp i vattnet med den sköna sandbotten. Behöver Ni gå på toaletten finns det en mulltoa utrustad med ramp. Det finns även en omklädningshytt med ramp och på parkeringen är det plats för många bilar. Varför inte ta med kanoten och paddla en stund i sjön och utforska den andra sidan.

På vintern när isen har lagt sig kan Ni ta en härlig långpromenad bort till andra sidan sjön eller varför inte ta på skridskorna istället.

Prisinformation

Det är ingen kostnad att vistas i Klinten, men visa gärna ditt stöd till oss som jobbar ideellt genom att sätta in en slant på bankgiro 5082-2204.

Faciliteter

Skogsmark
Fritidsfiske
Hundbad
Husdjur välkomna
Tillgänglighetsanpassad
WC/Toalett
Badstrand
Parkering