Välkommen att uppleva Finspång under O-Ringen 2019

21-27 juli 2019 går några etapper av O-Ringen, världens största orienteringstävling, i Finspångs kommun. Här hittar du information om boende, utflyktsmål och annan information om Finspång som kan vara bra att ha inför och under O-Ringen.

O-Ringen börjar i Finspång!

De två första tävlingsdagarna är förlagda runt Loreberg och Grosvad i Finspång. Tävlingsområdet erbjuder allt från gammelskog till hällmarker och vackra mossmarker. Arena Grosvad som är tävlingsarenan båda dagarna är även till vardags Finspångs största idrotts- och rekreationsområde.

Finspångs SOK och många andra föreningar har en fantastisk verksamhet och vi är stolta över vår idrottshistoria och våra tidigare stjärnor. I Finspång växte till exempel Sveriges första majorvinnare i golf upp, Liselott Neuman, som vann US Open 1988. Finspångsimmarna Bengt Baron och Per Arvidsson bärgade guld i Moskva-OS. På orten finns en stark bandytradition och det har även smittat av sig till innebandyn som haft lag i högsta serien. Ett livaktigt föreningsliv och en medveten satsning på arenor har gett resultat.

För 400 år sedan köpte industrimannen Louis De Geer Finspongs Bruk som han utvecklade och vi är även stolta och påminns varje dag om vår industrihistoria. I Finspång finns verksamheten kvar och i dag bidrar bland andra brukets efterföljare Siemens, Gränges och Sapa till många arbetstillfällen. Industriarvet utvecklades senare av företagsledare Curt Nicolin vars minne lever kvar genom det moderna gymnasiet som bär hans namn och som säkrar framtida teknikkompetens. I centrum finns en blandad miljö med vatten, barockslott, bruksbebyggelse och parker att strosa runt i.

Vill du svalka dig efter målgången kan du välja någon av våra 368 sjöar för ett dopp eller varför inte ta en tur till Rejmyre där Sveriges äldsta glasbruk finns som fortfarande producerar vackra glasföremål.

Mycket välkommen att bo och uppleva Finspång och våra omgivningar under O-Ringen 2019!

Berit Martinsson, kommunfullmäktiges ordförande
Ulrika Jeansson, kommunstyrelsens ordförande

Finspång som ligger i norra delen av Östergötland erbjuder massor av attraktioner för besökare. Här har vi en rik historia och stolta traditioner i konst och hantverk. Därför en plats som är både intressant och berikande. Vill du veta mer om glaskonst, bondelivet förr i tiden, väveri, turbiner och spännande järnmalmshantering? – allt det som har byggt Finspång! Välkommen hit, upplevelser som berikar.

Intressanta tips på besöksmål på din vistelse i Finspång