Evenemang

Event med konstnärsgruppen BOOM!

Rejmyre, Stockholm

• Utställning Fantastiska Femman i Engelska Magasinet öppet 11-16

• BOOM! blåser glas i sin mobila glasugn Spajsy 13-16

• Kl 14.00 visning av utställningen samt verket kvinnomaskinen som kommer att demonstreras live av konstnärerna.

Rejmyre Art Lab och Östergötlands Museum presenterar den kvinnoseparatistiska glasgruppen BOOM! i en retrospektiv utställning i Engelska Magasinet, Rejmyre, under sommaren 2020. Som del i detta kommer BOOM! att vara på plats i Rejmyre 25/7 för att blåsa glas i sin mobila glasugn Spajsy, Med återvunnet glas från platsen kommer de att skapa en jubileumskollektion som speglar deras speciella arbetssätt och samarbete där BOOM! kan ses som ett sjätte konstnärskap i gruppen. Hela processen går att följa som åskådare på plats.

KL 14.00 kommer BOOM! att visa sitt verk Kvinnomaskinen som är en del i utställningen Fantastiska Femman. Kvinnomaskinen är en händelsekedja bestående av unika verk från var och en i BOOM!. De individuella glasobjekten och uppfinningarna har allihop sin bestämda uppgift för att kedjan ska bli komplett och fungerande.

Evenemanget är öppet för allmänheten. Största delen av evenemanget sker utomhus och vid behov kommer små grupper formas för visning av utställningen samt extrainsatt visning av kvinnomaskinen kommer ske.

Ingen föranmälan krävs.

KONTAKT:
Hanna Lundborg, curator och verksamhetsledare för Rejmyre Art Lab, 0709-820209

Sissi Westerberg, konstnärlig ledare och medgrundare för Rejmyre Art Lab, 0709-720306