Evenemang

DeTox-Clean it up!

61271 Rejmyre, Finspång

DeTox-Clean it up!

Rejmyre Art Lab visar en serie konstinstallationer som är resultatet av ett forskningsprojekt som tagit sin utgångspunkt i de historiska föroreningarna vid Reijmyre Glasbruk och den förestående saneringen.

Deltagande konstnärer: Ulla Ridderberg (SE) ljuskonstnär, Saad Hajo (IR/SE) serietecknare och animatör, Stine Bidstrup (DK) glaskonstnär, Cecilia Jonsson (SE/NE) bildkonstnär, Karin Blomgren (SE/NO) keramiker, Erna Elínbjörg Skúladóttir (IS) keramiker , Nicholas Cheng (HK/SE) smyckekonstnär, BOOM! (SE) glaskonstnärer.

Utställningen invigs kl 14.00 lördag 5 sept. Vi bjuder på fika!

DeTox - Clean Up! har varit Rejmyre Art Labs research-fokus under de tre senaste åren (2018-2020). Under denna tid har vi följt processen som initierats av Länsstyrelsen, vad gäller de historiska föroreningarna kring Reijmyre Galsbruk och hur de ska saneras. Rejmyre Art Lab har ingått i den arbetsgrupp som fått i uppdrag att hantera frågan om föroreningarna. Tillsammans med internationella och svenska/regionala konstnärer har vi bildat en konstnärlig grupp som bedriver forskning kring situationen från ett konstnärligt, konceptuellt och formmässigt perspektiv. Vi har bland annat tittat på hur man kan hitta kreativa lösningar för att hantera de restprodukter som produceras idag, både av industrier och andra mänskliga förehavanden. 

Rejmyre Art Labs Center för Studier i Periferin är ett långsiktigt, platsbaserat konstnärligt forskningsprojekt. Vi samlas för att undersöka angelägna frågor genom olika konstnärliga metoder. Vår ambition är att driva innovativa projekt som utgår från Rejmyre som plats och tar sin utgångspunkt i den lokala kontexten. 

Öppettider: 5-20 sept, ons-sön 11-16

Det här evenemanget är en del av Östgötadagarna 2020. Läs mer om Östgötadagarna >>