Evenemang

Kombucha/ Finspångs Bryggeri

Finspång

En kombucha från Finspångs Bryggeri har bryggts och mognat med omsorg, tid och goda råvaror.

I vår tappning så innebär riktig kombucha att ett gourmét-te med lång eftersmak och komplexa aromer bryggs, för att sedan fermenteras med hjälp av en pigg och levande bakteriekultur . För att trivas behöver tillverkningen ha lagom varmt, rätt mängd sötning och en nära koll på både pH, värme och syra mm.

Efter det sker smaksättning, efter tillgång, säsong och smak. Med handkraft blandas juice, frukt, örter, bär eller grönsaker för att sedan jäsa tillsammans med den redan syrade kombuchan. Det är nu noterna och smakerna utvecklas- för kombuchan är en mästare på att dra ut nyttigheter och spännande toner ur naturliga råvaror. Beroende på luftfuktighet, temperatur, te och råvaror så varierar den här fasen ofta i tid, precis som alla levande organismer anpassar sig efter olika förutsättningar.

Kombucha är idag en innedryck och räknas som en sk functional food som både är god och gör nytta för kroppen. I Berlin, London, Dublin, Budapest, New York och Stockholm finns kombuchabarer där både shots, drinkar och olika smaker på både tapp och flaska erbjuds alla sugna.

Välkomna från ett av Sveriges minsta nanobryggerier.

Det här evenemanget är en del av Östgötadagarna 2019. Läs mer om Östgötadagarna >>

Vägbeskrivning

Ni hittar oss på Djurgårdsvägen 6.