Evenemang

Triumph to exist!

Motala
"TRIUMPH TO EXIST!"
I en kraftfull och gripande körkonsert speglas de känslor många bär på i en orolig tid.
En innerlig upplevelse med starka röster i vokal utgjutelse!

VOCAL ART ENSEMBLE har under decennier varit en stark röst i det svenska och internationella körlivet, alltid på väg, nyfiket, engagerat, utmanande! Kören och Jan har turnerat över större delen av Europa, dessutom till Japan (1989), Kuba (1995), Sydafrika (1999) Brasilien (2004) och Kina (2012), sammanlagt ett 40-tal internationella konsert-turnéer.
VOCAL ART ENSEMBLE är genom åren mångfaldiga prisvinnare i internationella körtävlingar och med sina många skivproduktioner, radioinspelningar och Tv-framträdanden, har ensemblen prisats såväl nationellt som internationellt, inte minst för sina tolkningar av senromantik och vår tids körmusik. Kören har också under åren engagerats för konserter, operaföreställningar och skivinspelningar tillsammans med Göteborgs Symfoniker och GöteborgsOperan.

Jan Yngwe – körens dirigent (sedan 1978), är professor i körsång och dirigering vid Högskolan för Scen och Musik i Göteborg . Han har studerat dirigering i bl a London, Salzburg och Siena. Genom åren har han dirigerat alla svenska orkestrar av rang: Radiosymfonikerna, Kungliga Filharmoniska Orkestern Stockholm, Göteborgs Symfoniker, Malmö Symfoniorkester m.fl. Han är också internationellt verksam, som dirigent, inspiratör, pedagog och föreläsare. Jans produktion som tonsättare domineras av kör- och orkestermusik och många är de verk som under åren direkt tillägnats Vocal Art Ensemble. 2004 tilldelades Jan Yngwe ”Johannes Norrby-medaljen” för ”en mångårig, framgångsrik och ytterst kvalificerad verksamhet som kördirigent” och han blev dessutom utnämnd till “Årets Körledare 2015”, “för sin höga konstnärliga kvalitet under decennier som tongivande i det svenska och internationella körlivet"

www.vocalartensemble.se

Prisinformation

Fri entré