Evenemang

5 dagars Folkracefestival 2019

Motala

Besök Folkracefestivalen – Sveriges största Folkracetävling

2019 arrangeras Folkracefestivalen som förra året tisdag - lördag vecka 29, 16-20 juli

Folkracefestivalen är en av de mest prestigefyllda Folkracetävlingar du kan vinna inom Folkrace! Den har en status inom Folkracesporten som ingen annan tävling har och är en av Sveriges absolut största Folkracetävlingar.

När, var hur?
16-20 juli arrangeras Sveriges största Folkracetävling på Dunteberget i Motala. Hela Sveriges Folkraceelit är på plats för att göra upp om den åtråvärda titeln.
Varför inte göra ett besök du med? En massa fartfyllda, spännande och händelserika tävlingsheat, med mer eller mindre halvgalna tävlingsförare, bjuder på action under tävlingsdagarna.

Hur går tävlingen till?
Tävlingen pågår under fem dagar där de fyra första dagarna är kvaldagar och tävlingens femte dag är finaldag (förutom för damer och veteraner som kör sina finaler på fredagen).
Det tävlas i fyra olika klasser; junior, senior, veteran och dam.

Samtliga förare kör 2 kvalheat, de med minst 12 poäng efter omgång 2 är direktkvalificerade till finaldagen. De övriga erbjuds att köra en tredje omgång och därefter går ytterligare ett antal vidare till finaldagen, övriga är utslagna.

Finaldagarna bjuder ofta på extraordinära och oerhört tuffa körningar. Det är då det gäller, och det gäller verkligen att ge allt för att försöka ta sig till någon av de åtråvärda finalerna.

Första start klockan 10.00 varje dag.

Godisregn varje dag
Hoppborg för barnen mm
Pris till dagens bil

Prisinformation

Entré Tisdag-Torsdag 60:-/dag. Entré Fredag-Lördag 100:-/dag 5 dagarsbiljett 300:- Barn under 15 år fri entré