Fiska

Upplev Östergötlands fiskrika vatten, koppla av vid en av alla vackra insjöar, ta med vännerna och gör fiskeresan till ett minne för livet!

Östergötland är ett av de främsta fiskedestinationerna i Sverige. Regionen erbjuder ett mycket varierat och kvalitativt fiske under alla årstider. I väster finner du Sveriges näst största sjö, Vättern, med sitt klara, djupa vatten och ett trettiotal olika fiskarter. I öster finns Östersjön med sina havsvikar och Östgötaskärgården, ett stycke orörd natur som ger dig stillheten, naturen och äventyret. Kusten erbjuder ett spännande och världsberömt fiske efter grov havsöring och stor gädda. Mellan kusten och Vättern finns tusentals insjöar med varierande storlek och fiske. Många av sjöarna, i de vildmarkslika skogarna eller på den östgötska slätten, erbjuder ett bra fiske efter stora gösar och gäddor samt att det är ett paradis för metaren.

Selektivt fiske – Catch & Release

I Östergötland förespråkar vi ett ansvarsfullt selektivt fiske. Ett återhållsamt och selektivt uttag av fisk gynnar både mängden och storleken på fisk. Därmed skapas förutsättningar för ett långsiktigt och hållbart fiske och utveckling av sportfisketurism.

Läs mer och köp fiskekort online

På iFiskes hemsida kan du köpa digitala fiskekort online. Du kan även söka efter fiskevatten, se kartor, fiskerapporter och läsa mer om fiskarter, metoder, mm. 

Till iFiskes hemsida