Lokal turistinformation

Önskar du få detaljerad information om en specifik plats eller ett område i Östergötland rekommenderar vi att du besöker destinationens egen hemsida. 

Vill du tipsa om evenemang till de lokala evenemangskalendrarna använder du denna länk.

Linköping

I Linköping, som är Östergötlands största stad, hittar du sevärdheter som Friluftsmuseet Gamla Linköping, Linköpings domkyrka, Flygvapenmuseum och Bergs slussar. Här kombineras storstadsliv med shopping och uteliv med natursköna upplevelser exempelvis längs Kinda kanal.
Till Visit Linköpings hemsida
Till Linköpings kommuns evenemangskalender

Norrköping

I Norrköping har man valt att rusta upp de gamla textilfabrikerna som en gång satte staden på kartan och gjort området runt Motala ström till ett besöksmål unikt i sitt slag. Här finns gott om restauranger, butiker och museum och ca 3 mil utanför staden ligger Kolmårdens djurpark.
Till Upplev Norrköpings hemsida

Motala, Östergötlands sjöstad

Det är ingen tillfällighet att Motala kallas Östergötlands sjöstad. Eller Göta kanals huvudstad för den delen. Var du än befinner dig i Motala har du bara fem minuter till vattnet. Och alltid nära till aktiviteter och nöjen som har med vatten att göra. På land finns fina utflyktsmål i alla delar av Motala kommun.
Till Motalas hemsida

Söderköping och S:t Anna skärgård

Söderköping är en charmig småstadsidyll belägen vid Göta kanal, omgiven av en levande landsbygd och vackra S:t Anna skärgård. I Söderköping finns mycket att göra både för liten och stor. Besök de medeltida Drothemskvarteren, följ smågatorna där Madicken-filmerna spelades in och ät en glass på Smultronstället.
Till Söderköpings turisthemsida

Vadstena - medeltida idyll vid Vättern

Mitt emellan Göteborg och Stockholm hittar du medeltidsstaden Vadstena, belägen längs Vätterns östra strand. Inte många städer kan stoltsera med världskända attraktioner som Vadstena slott, Vadstena klosterkyrka och självklart Europas skýddshelgon Heliga Birgitta som på 1300-talet uppförde Vadstena kloster på platsen.
Till Vadstenas turisthemsida

Finspång

Finspång har sina rötter i svensk industrihistoria och är idag en ort som är ledande i modern svensk industri. Den vackra och vilda bergslagsnaturen som var förutsättningen för industrin är nu också det som ger oss äventyrliga fritidsaktiviteter och vackra historiska miljöer. Reijmyre Glasbruk är idag fortfarande i drift och lockar besökare från när och fjärran.
Till Finspångs turisthemsida

Mjölby och Skänninge

Medeltid, marknad, mat och motor är några av Mjölbys ledord. Medeltid i Bjälbo och Skänninge. Motor i massor på Mantorp park. Mat från den bördiga landsbygden inhandlas och avnjutes. Primör och skördemarknad och så förstås Skänninge marknad. Många historiska platser finns att besöka med allt från gravfält, runstenar och vackra kyrkor.
Till Mjölbys turisthemsida

Ödeshög

Vid Vätterns östra strand ligger Ödeshög som har både gäster som svänger av från E4:an och som kommer fågelvägen till Tåkern. Ombergs ekopark är unikt i sitt slag och utsikten över Vättern är magnifik. Missa inte ett besök på Naturum Tåkern med prinsessan Estelles sagostig.
Till Ödeshögs turisthemsida

Valdemarsvik

En skärgårdskommun, vackert belägen i sydöstra Östergötland. Gryt och Tjusts skärgårdar ger tillsammans med de stora naturreservaten möjlighet till storslagna vildmarksupplevelser och avkopplande båtliv, med egen båt eller med kollektivtrafik. Harstena och Häradsskär är två öar av väldigt speciell karaktär.
Till Valdemarsviks turisthemsida

Åtvidaberg

30 minuter söder om Linköping ligger Åtvidaberg, med ett rikt friluftsliv, underbar natur och en intressant brukshistoria. Åtvidabergsnaturen är skogrik, kuperad och har över 200 fina bad. Här finns goda möjligheter till fiske, jakt, framförallt på senhösten. Runt Åtvidaberg finns ett av Sveriges största eklandskap som bjuder på många vackra utflyktsmål.
Till Åtvidabergs turisthemsida

Kinda

I Östergötlands södra del ligger Kinda som är känt för sin vackra natur, sjöar och emigrantmuseum. Här finns även skidbacken Tolvmannabacken och vartannat år anordnas Amerikaveckan med fokus på de människor som emigrerade till Amerika.
Till Kindas turisthemsida

Boxholm

Boxholms kommun har många fina fritidsanläggningar och ett omfattande kultur- och föreningsliv, en fantastisk natur med närheten till sjön Sommen, bibliotek, simhall, Digital 3D-Bio, golfbana med mera.
Till Boxholms kommuns hemsida

Ydre

Ydre, som är en bland de minsta kommunerna i Sverige till invånarantalet med cirka 3 660 invånare stoltserar med en fantastisk omgivning och natur. Sjön Sommen ligger som en pärla och mycket av Ydre kretsar runt den eller de andra sjöarna som finns i kommunen. Här finns fiskevatten, camping, intressanta kulturella miljöer samt spännande utflyktsmål.
Till Ydre kommuns hemsida

Kontaktuppgifter turistinformation