Köp med lyxmatsäck och dra på upptäcktsfärd i Östergötland

70 företag ingick i Visit Östergötlands kampanj Utflyktsmålet. Syftet med kampanjen var att på ett positivt sätt försöka förändra östgötarnas, och självklart även besökarnas, beteende att tänka kring matsäck.

Visit Östergötland lanserade under sommaren 2020 initiativet “Utflyktsmålet” i samarbete med ett sjuttiotal restauranger och caféer i regionen. Utflyktsmålet var en take away-box med mat framtagen för upptäcktsfärder och aktiviteter i naturen. Syftet var att lyfta fram och sammanföra lokala näringsidkare inom restaurang, café och utomhusaktiviteter under Coronakrisen.

"Det här initiativet gör att invånarna kan få ta del av riktigt god mat även om de inte sitter här hos oss och äter, samtidigt som det blir ett bra sätt för oss restaurangägare att hålla verksamheten igång så länge krisen pågår",

-  Majed Lahdo på Pappa Grappa.

 

 

Under utbrottet av Covid-19 uppmuntras svenskarna att hålla sig undan från folksamlingar så mycket som möjligt. Detta har fått många att utforska aktiviteter utomhus, inte minst genom utflykter till naturområden nära hemmet. Nu vill Visit Östergötland uppmuntra fler östgötar att upptäcka smultronställen i regionen- och samtidigt stötta lokala verksamheter. Genom initiativet "Utflyktsmålet" kombineras tips på destinationer och aktiviteter för en trevlig picknick med take away från regionens matscen i en och samma box. 

Behöver du hjälp med att hitta och planera din nästa utflykt i Östergötland?
Lugn, vi hjälper dig vare sig du vill strosa längs pittoreska kullerstensgator eller följa slingriga stigar i djupa skogar. Eller kanske paddla kajak i en unik skärgård eller vandra på mytomspunna Omberg? Här kommer tips från olika områden runt om i Östergötland som erbjuder "svemester" i världsklass!

Tips på utflykter

 

Om boxen
"Utflyktsmålet" kommer erbjudas på cirka 70 matställen i Östergötland från 15 juni. Innehållet i boxen varierar beroende på matställe. På boxen finns även tips på lokala sevärdheter, aktiviteter och andra smultronställen utvalda av Visit Östergötland.